Zaterdag afscheidsmatch voor Crasson

Zaterdag afscheidsmatch voor Crasson
Foto: © SC

Zaterdag speelt Bertrand Crasson zijn laatste officiële wedstrijd spelen. Hij gaat met FC Brussels op bezoek bij… RSC Anderlecht, zijn ex-werkgever. De 33-jarige rechtsachter vindt het fijn om af te sluiten in het stadion waar het voor hem allemaal begon: “Dit is een unieke kans op een mooie en symbolische manier afscheid te nemen. De mooiste periode van mijn carrière beleefde ik hier. Ik heb hier ook nog veel vrienden, wat toch zeldzaam is in een wereld vol jaloezie, geld en egoïsme.”
 
“Zowel mentaal als fysiek is het nu te zwaar geworden, maar het is mooi geweest. Mijn vertrek naar Lierse was een vergissing.”
 
Crasson blijft waarschijnlijk wel in het voetbalwereldje hangen. Hij kreeg een functie aangeboden bij Brussels, maar het blijft afwachten of de club zich kan handhaven in de Belgische hoogste klasse.
 
Tussen 1989 en 1996 speelde Crasson een eerste keer bij Anderlecht. Daarna trok hij naar het Italiaanse Napels, alvorens in 1998 terug te keren naar Anderlecht. In 2003 vertrok hij bij paars-wit, maar bij Lierse wilde het niet echt lukken, dus trok hij een jaar later naar Brussels. Bertrand Crasson maakte twintig doelpunten in 328 competitiewedstrijden en werd 26 keer opgeroepen voor de nationale ploeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties