Twee belangrijke matchen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Twee belangrijke matchen
Foto: © SC

Op het inhaalprogramma van het weekend 26-27 maart wachten in 4de  A twee belangrijke matchen. Belangrijk omdat daarin één ploeg zijn kans moet warm houden voor een eindrondeplaats. De overige drie ploegen willen ofwel de degradatie ofwel de barrage ontlopen.
 
Daar is vooreerst het duel tussen Zottegem en SK Lebeke-Aalst. Het is duidelijk dat Zottegem resoluut mikt naar de topdrie. Die kans is zelfs reëel als de geel-blauwen SKLA opzij kunnen plaatsen. ,Bij winst schuiven we sowieso op naar die derde stek. Nochtans geen must want onze doelstelling was de topvijf halen. En wie weet kunnen we nog een eindronde-ticket versieren’’ aldus de Zottegemse assistent-trainer René De Cubber. Bij SK Lebeke-Aalst wil men na de spectaculaire remontes op Lovendegem en Aalter ook nieuw puntengewin vooropstellen bij Zottegem. ,,We gaan uiteraard voluit om een driepunter te veroveren. Maar een puntendeling zou alvast een driepunter betekenen in de strijd om het behoud. En met de komst van Beerens is de trefkracht ook toegenomen. Punten moet we halen want  met de hete adem van die barrageplaats in onze nek is ieder punt een gewonnen punt’’ aldus SKLA-speler Tom De Ridder die tegen zijn ex-ploeg aantreed.
 
In de West-Vlaamse gouw mag ,,voorlaatste’’ SC Wielsbeke nu niet meer versagen. In deze slotfase staat de thuisploeg immers voor een aartsmoeilijk opgave om zich alsnog uit de sloot te halen. Het begint met die inhaalmatch tegen Eernegem dat op zijn beurt niet zoveel overschot heeft om naar een barrage te worden verwezen (3 punten voorsprong op Lovendegem). Het wordt ongetwijfeld voor Wielsbeke echt kantje-boord om de redding te verwezenlijken. Vooral als men weet dat ze, na deze inhaalmatch, in de overige vijf wedstrijden met uitwedstrijden naar Gent-Zeehaven, Zottegem en Gistel voor enorme opdracht komen te staan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties