U21: Carson blunderde tegen Duitsers

Yves Dekoning

Engeland - Duitsland 2-2

De Engelse jongeren leken de drie punten verdiend thuis te houden tegen hun Duitse rivalen, maar een blunder van Scott Carson gooide roet in het eten. Door het gelijkspel delen Engeland en Duitsland de eerste plaats in de groep.

In de eerste helft waren Engeland en Duitsland ongeveer even sterk. Beiden kregen kansen, maar de keepers hielden stand. Vooral Scott Carson (Liverpool) greep enkele keren sterk in. Vlak na rust konden de bezoekers dan toch scoren via Stefan Kiessling (Nurnberg). Amper vier minuten later stond het 2-1. Darren Bent (Ipswich) en Dean Ashton (Crewe) wisten beiden Michael Rensing (Bayern Munchen) te verschalken. De Engelsen speelden een sterke tweede helft en stevenden op een verdiende zege af, maar twee minuten voor het einde ging Scott Carson in de fout. De jonge keeper werkte de bal niet goed weg en Roberto Hilbert (Greuter Fürth) kon binnentikken.