KanaalTwee haalt rechten Champions League binnen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
KanaalTwee haalt rechten Champions League binnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

VTM heeft de rechten voor de Champions League voor de periode 2006-2009 binnengehaald. De commerciële omroep klopte de VRT met duidelijk verschil.

VTM zal het toernooi wel niet zelf uitzenden. Dat zal gebeuren op dochterzender KanaalTwee. Naar verluidt bood VTM meer dan het dubbele dan wat de VRT drie jaar geleden veil had voor de huidige rechten. “De UEFA Champions League is met zijn gegarandeerd kijkbereik bijzonder belangrijk voor een privé-zender”, aldus Peter Quaghebeur, directeur-generaal van VTM en KanaalTwee. “Daarom hebben we ons initieel bod nog verhoogd voor een tweede biedingsronde, waarin ook nog andere kandidaten meegespeeld hebben. Had de UEFA nog een derde ronde gehouden, dan hadden we moeten afhaken. Maar de rechtenhouder houdt niet alleen rekening met de centen. Met VTM en KANAALTWEE investeren we nu al 12 jaar in de kwaliteit van de voetbalverslaggeving en de omkadering ervan. Ook dat aspect heeft de UEFA meegenomen in haar afwegingen.”

“Voor de Champions League wil iedereen graag een tandje bij steken”, aldus Dirk Deferme, hoofdredacteur sport bij VTM. “Hoofdzaak blijft natuurlijk de verslaggeving van de wedstrijden. Daar zit iedereen op te wachten. Maar ook van de omkadering zullen we werk maken: scherpe en duidelijke analyses met de beste specialisten die in Vlaanderen voorhanden zijn. Kort en krachtig, daar gaan we voor. Dat is waar we de komende maanden met de hele ploeg zullen aan werken.”

Bij de VRT reageert men aangeslagen. Het is de eerste keer dat de openbare omroep naast de rechten voor de Champions League grijpt. Vorig seizoen gebeurde hetzelfde met het WK 2006, dat naar VTM en VT4 ging. “De VRT kan niet op tegen de VMMa, die binnenkort met open kanalen en betaal-tv uitpakt”, aldus Aimé Van Hecke, directeur televisie aan de Reyerslaan. “De tegenstander heeft betere wapens. Maar de VRT zal het probleem proberen op te lossen en zich beraden over hoe het verlies te compenseren.”

VTM is samen met het Waalse RTL de eerste Europese niet-betaalzender die de televisierechten van de Champions League binnenhaalt. In Wallonië gaan de rechten dus naar RTL, dat de wedstrijden als vanouds op ClubRTL zal uitzenden.

De Uefa maakte ook bekend dat de biedingen van de betaalzenders (Canal Plus) voorlopig te laag zijn. Pas later op het jaar zullen die gesprekken hervat worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties