Bosnië en Litouwen delen de punten

bernie de vuyst

Kwalificatie voor Duitsland lijkt voor Bosnië onmogelijk na een matig 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen Litouwen. De Baltische staat had beter ook gewonnen als ze hun kwalificatiekansen optimaal wouden houden.

De ex-Yoego's begonnen sterk aan wedstrijd. Na 21 minuten bracht Elvir Boljic Sarajevo in extase door de openingstreffer tegen de netten te pegelen (1-0). De thuisploeg was nog het gevaarlijkst en ging verdiend met een voorsprong de rust in.

Na de koffie tapte Litouwen uit een heel ander vaatje. Vlak na het uur resulteerde dat in de gelijkmaker van Marius Stankevicius (1-1). De schutter van dienst pakte even later wel rood. Het was vooral een brutale tweede time met maar liefst zeven gele kaarten en één rode. Incidentjes alom, goed voetbal was echter zeldzamer.

Bosnië prijkt op de voorlaatste plaats met slechts drie punten. Litouwen, derde met negen punten, voelt nu de hete adem van de Belgen in hun nek.