Glory wint eerste belangrijke test

Perth Glory heeft in een oefenwedstrijd met 2-0 gewonnen van stadsgenoot Perth Soccer Club. Voor de mannen van Steve McMahon was deze wedstrijd een eerste serieuze test.

Glory moest het wel doen zonder David Tarka, Scott Miller en Daniel Vasilevski wegens kleine blessures. Het kwam in de beginfase dan ook goed weg toen Andres Oliveira de rechterpaal trof. Daarna nam de A-Leagueploeg het heft in handen, maar vooral Henry Fa'arodo verzuimde om de kansen af te maken. In de 36ste minuut was het dan toch raak; Nick Ward kopte een voorzet van Hiroyuki Ishida binnen.

Glory controleerde in de tweede helft, maar tot het creëren van vele kansen leidde dat niet. Fa'arodo had zijn dagje niet, want toen hij alleen voor de thuisdoelman Alan Mattuecci kwam, trapte hij de bal naast het doel. In de 73ste minuut kwam dan toch de bevrijdende 2-0. Ward spleet de thuisverdediging open en presenteerde het doelpunt op een blaadje aan aan Stuart Young.