Gistel in sleutelwedstrijd

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Gistel in sleutelwedstrijd
Foto: © SC

Op de 27ste speeldag speelt Gistel zowat een sleutelwedstrijd bij US Centre. Als de West-Vlamingen zondag a.s in het Henegouwse door de mand vallen en FC Doornik won daags voordien (zaterdag 20.00) zijn match tegen Sint Eloois Winkel dan is de titelkous voor Gistel wellicht totaal af. Acht punten achterstand op drie wedstrijden van de finish is dan wellicht niet meer in te halen.
 
In geval van een verliesbeurt komt bovendien ook de Gistelse tweede plaats in het gedrang want een kwartet achtervolgers zoals Zottegem-Gent-Zeehaven-SV Oudenaarde en SV Diksmuide liggen op de loer.
 
Zottegem zit hierbij in een bevoorrechte positie wegens driemaal thuis en slechts eenmaal ,,away’’. Op de slotdag ontvangen de geel-blauwen trouwens Gent-Zeehaven. In de komende twee thuismatchen doet Zottegem er best aan om een 6 op 6 te scoren. De opdracht tegen WS Lauwe zondag a.s. is alvast geen sinecure. De West-Vlaamse ploeg leed vorige week op eigen veld een vernederende nederlaag . Trainer Van Haezebroeck zal wellicht zijn  armada met revanche-plannen hebben volgepompt. Als Zottegem de periodetitel wil winnen, of in het andere geval een tweede of derde plaats, dan moet Lauwe worden overwonnen.
 
Oudenaarde reist naar SC Wielsbeke dat matematisch nog altijd een kans maakt om die barrageplaats te halen. Slechts twee punten zijn de West-Vlamingen verwijderd van die stek ingenomen door Lovendegem. Of tegen Oudenaarde die noodzakelijke driepunter tot stand komt blijft de vraag want Oudenaarde wil nog een rol spelen voor die dichtste ereplaatsen.
 
Gent-Zeehaven , dat na de zege van Doornik op Gistel vorige week, enkel nog de eindronde als het hoogste haalbaar bekijkt, wacht de moeilijk trip naar SV Diksmuide. Een rivaal die evenzeer kans maakt voor die absolute subtop. Feit is dat Zeehaven nog weinig punten mag prijsgeven of die eindrondedroom spat uiteen. Bovendien liet Diksmuide op eigen veld weinig punten liggen dit seizoen. Het wordt meteen kantje boord voor beide ploegen.
 
Leider FC Doornik  speelt zoals aangegeven zaterdagavond en zal uiteraard bewust zijn dat ze middels een overwinning tegen Winkel dichtste achtervolger Gistel onder druk zetten. Winkel moet hierbij wel uit de doppen kijken want de West-Vmaingen voelen de hete adem van barrage-en degradatiekandidaten in de nek.
 
Als Eernegem zich verder uit de gevaarlijke zone wil wegwerken dan moet middenmoter Peruwelz onder de knie worden gehouden. De Henegouwers hebben niets meer te verliezen of te winnen. Daar ligt misschien de Eernegemse kans.
 
Twee Oostvlaamse clubs kunnen evenveel gouwgenoten zowat het begin van de genadestoot geven. Zaterdagavond (19.30) kijkt SK De Jeugd Lovendegem in de ogen van Eendracht Aalter. De thuisploeg strijdt verwoed om die barrage te ontlopen, Aalter blijft in de running voor die derde periodetitel. Na 25 wedstrijden wonnen de geelblauwen op Eernegem een eerste uitwedstrijd. En met nog drie thuismatchen tegen Aalter, Centre en Ursel met daartussen een trip naar Lauwe moet De Jeugd de kans grijpen om in nationale te blijven ankeren. Aalter weet echter dat het seizoen met een periodetitel meer dan een bekroning zou betekenen. Slotsom: het wordt ook hier buigen of barsten.
 
SK Lebeke-Aalst, veilig in de middenmoot, speelt gastheer voor hekkensluiter Sp. Ursel. Het zijden draadje waar Ursel aan bengelt zou na een nederlaag wel eens voor goed kunnen breken als de Lippens-formatie knielt voor SKLA. Het wordt ongetwijfeld een wedstrijd waar spanning de kijkers in de ban zal houden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties