Liigacup: Wordt finale burenderby?

Truyens Himke

Het ziet ernaar uit dat de finale in de Liigacup zal uitdraaien op een burenderby tussen Tampere United en FC Haka. Beide ploegen wonnen hun halve finale met 4-0.

Kampioen Haka nam het op tegen nieuwkomer IFK Mariehamn, deze laatste bleek niet opgewassen tegen de Veikkausliiga grootheid. Tijdens de eerste helft konden ze nog wel stand houden maar na de rust werd het een ware veldslag. Haka knalde de ene na de andere bal tegen de netten. Het eindresultaat is dan ook overduidelijk 0-4.

De buren uit Tampere namen hun wedstrijd tegen FF Jaro op een iets andere manier aan, domineren opbouwen en afwerken. Na 32 minuten kwam TampU dan ook op een verdiende voorsprong. Net voor de rust dikte Hynynen de score nog wat aan. En ook na de koffie bleek Jaro geen partij voor de mannen uit de tweede grootste stad van Finland. Nogmaals twee potten om de oren en 4-0.

Volgende week wacht de terugronde en krijgen IFK en FF de kans om alsnog de zware opdoffer om te buigen in een finale ticket. Desondanks is de kans groot dat op 23 april ’05 in het Finnair Stadion te Helsinki de burenderby van Tampere wordt uitgevochten.