Interview "Wij hebben lak aan goed voetbal."

Jan Martynowski
| 0 reacties
"Wij hebben lak aan goed voetbal."
Foto: © SC

Op de persbabbel na Germinal Beerschot - Westerlo was Germinal Beerschot-trainer Brijs kort over de wedstrijd: "Qua spelpeil was dit een erbarmelijke wedstrijd, maar met alle respect: daar hebben wij lak aan.  Op dat vlak zijn we de schaamte al voorbij. Voor ons tellen nu alleen de punten. We hebben met goed voetbal al 8 of 9 wedstrijden niet gekregen waar we recht op hadden. Als je dan vlak boven het degradatiedebat komt, zijn alleen de punten nog van belang; als we dan veilig zijn kunnen we weer iets academischer voetballen." 

Collega-trainer Ceulemans: "Ik denk niet dat ik lieg als ik zeg dat dit geen al te beste wedstrijd was en dat er geen winnaar mocht zijn vandaag. Maar eerlijk, wij hebben in de eerste ronde ook niet verdiend van Germinal Beerschot te winnen. We staan nu dus gelijk. Maar het is jammer dat zo'n ongelooflijk stom doelpunt de wedstrijd beslist. Voor dat moment was de wedstrijd voor ons, ik denk ook dat wij de eerste twee ballen tussen de palen hebben gestampt, die Luciano vrij goed pakt. Voor de rest is er tijdens de wedstrijd denk ik geen bal tussen de palen geweest, dat zegt genoeg.  Er was geen enkele uitgespeelde kans, wij verliezen hier dus jammerlijk. Voor ons is dat dan heel spijtig, maar Beerschot zal dat wel heel plezant vinden."

Thuistrainer Marc Brijs kwam in zijn uitleg ook nog even terug op de zaak-Cruz: " We komen nu op 33 punten, volgens de bond op 30, dus met die punten erbij zijn wij gered . Anders moeten we nog voor één overwinning spelen. Dan spelen we volgend jaar in eerste klasse, en dat is enorm belangrijk voor Germinal Beerschot én voor Antwerpen. Daarom pakken wij zeer graag deze onverdiende overwinning mee. Maar inderdaad, een scoreloos gelijkspel had de wedstrijd beter gepast."

Als Germinal Beerschot het dan niet met kwaliteit kan, moet het maar op andere manieren proberen: "De gretigheid, de overtuiging, het enthousiasme en de wil om de drie punten te halen was zeer groot. De groep puilt uit van goede wil voor de rest van de competitie. En dat is ook zeer belangrijk voor de wedstrijd woensdag tegen Genk. Die kunnen we nu trachten in alle sereniteit voor te bereiden om een goed resultaat neer te zetten."

Extra: reactie Henk Vos
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties