Pieroni trapt Auxerre in halve finale

Luigi Pieroni is weer maar eens van kapitaal belang gebleken voor zijn club AJ Auxerre. In de kwartfinales van de Coupe de France won Auxerre na verlengingen met 1-2 van Boulogne-sur-mer. En u raadt het al, het winnende doelpunt werd met nog tien minuten te spelen in de verlengingen, gescoord door onze landgenoot, die weer niet aan de wedstrijd mocht starten.

30000 toeschouwers waren er aanwezig in het Stade Félix Bollaert van Lens. Zij zagen een aangename eerste helft, waarin niet gescoord werd, maar waarin Boulogne-sur-Mer de bezoekers uit eerste klasse domineerden. De CFA’er kwam wel tweemaal goed weg op acties van Auxerre.

In de tweede helft werd het spel meer evenwichtig. Auxerre kon de dominantie van de thuisploeg doorbreken, maar scoren lukte niet. Dat lukte een kwartier voor tijd wel voor Boulogne-sur-Mer. Ehouman kon na wat geharrewar in het strafschopgebied, scoren. Enkele minuten voor tijd maakten de thuissupporters zich al op voor een groots feest, maar onder de tonen van “Mais ils sont où les Auxerrois?”, scoorde Grichting in de laatste officiële minuut de gelijkmaker.

In de verlengingen kon Luigi Pieroni, die vijf minuten voor het einde van de match mocht invallen, het winnende doelpunt maken.

Boulogne-sur-Mer mag met opgeheven hoofd de Coupe de France verlaten, Auxerre bekert verder dankzij Luigi Pieroni.