Analyse Veel gelijke spelen, spanning troef

Yves Dekoning
| 0 reacties
Veel gelijke spelen, spanning troef
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 35ste speeldag van de Premier League stond dé absolute topper tussen Chelsea en Arsenal op het programma. De Londense rivalen prijken op de eerste twee posities. Met het duel tussen Manchester United en Everton keken ook nummer drie en vier elkaar in de ogen. Uiteindelijk is Bolton de grote verliezer en Norwich de grote winnaar van deze midweekspeeldag.

 

 

Chelsea is nog niet kampioen

 

Chelsea is al 99,9% zeker dat het kampioen speelt, maar zal de viering nog even moeten uitstellen. Tegen rivaal Arsenal bleven twee grote nullen op de bordjes staan. Het verschil tussen het nummer één en twee bedraagt nog steeds negen punten. Vier punten achter de Gunners vinden we Manchester United terug. De Mancunians verloren met het kleinste verschil op Goodison Park. Een goal van good-old Duncan Ferguson volstond voor Everton.       

 

Champions League, Bolton verliest punten

 

Met de zege tegen Man Utd (1-0) houden de Toffees de vierde stek vast. Stadsgenoot Liverpool wipte over Bolton en is terug eerste achtervolger. Rafael Benitez durfde sterkhouder Steven Gerrard te sparen en zag zijn Mighty Reds moeizaam (1-2) winnen in Portsmouth. Bolton kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Southampton. Everton heeft nu drie punten meer dan Liverpool, de bonus op Bolton bedraagt vier eenheden. Bovendien heeft de ploeg van David Moyes één match minder gespeeld.

 



Uefa Cup, spanning troef

 

Voor de zevende plaats, en dus een plaatsje in de Uefa Cup, komen nog vijf ploegen in aanmerking. Tottenham kon geen afstand nemen van West Brom (1-1), maar behoudt wel zijn kleine voorsprong op de concurrenten. Ook Middlesbrough speelde 1-1 gelijk, tegen Fulham. Aston Villa en Charlton hielden het bij 0-0 en blijven zo beiden in de running. Manchester City komt serieus opzetten. Robbie Fowler lijkt eindelijk terug in vorm en er werd met 3-0 gewonnen van Birmingham. Vier schamele puntjes scheiden het nummer elf van Europees voetbal.

 


Norwich ligt er nog niet uit

 

Wie dacht dat Norwich een vogel voor de kat was, komt bedrogen uit. De Canaries wonnen met 2-1 van Newcastle en halen Crystal Palace bij. Iain Dowie zag zijn spelers 1-0 verliezen van Blackburn. Southampton (1-1 in Bolton) en West Brom (1-1 in Tottenham) haalden beiden een punt, maar dat volstaat niet om uit de gevarenzone te geraken. Het ziet er steeds meer naar uit dat slechts één van deze drie teams zich zal redden. De Saints staan één punt voor de twee rode lantaarns. De Baggies tellen nog één punt meer, maar de achterstand op de andere ploegen lijkt onoverbrugbaar.



De stand =>

Alle uitslagen =>





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties