Alles valt in zijn plooi

Truyens Himke
| 0 reacties
Alles valt in zijn plooi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na dit weekend valt alles in zijn plooi in derde klasse; de kampioen, de derde kandidaat voor de eindronde, de 2de rechtstreekse degradant en de ploeg dat meespeelt in de eindronde van vierde nationale zullen een naam krijgen.
 
Eén ding weten we al met zekerheid, het wordt een weekend vol emoties. Bij de ene rollen er tranen van verdriet of ontgoocheling bij de ander van blijdschap en geluk.
 
Voor Evergem is het zwarte doek reeds geruime tijd geleden gevallen, de Oost-Vlaming spelen zondag dan ook hun voorlopig laatste derde klasse wedstrijd uit tegen Denderhoutem. Maar ook Lyra en Wevelgem weten dat het zeer lastig wordt, één van de twee degradeert rechtstreeks de andere komt in de eindronde van vierde klasse terecht.
Indien Lyra de eindronde wil halen moet het punten pakken op KV Mechelen, dat op zijn beurt dat ook moet doen om alsnog kampioen te worden. Daarnaast moeten beide teams hopen op puntenverlies bij hun concurrenten respectievelijk Wevelgem City en Cappellen. Het beloofd alvast een bikkelharde strijd te worden Achter de Kazerne.
Voor Wevelgem en Cappellen is de opdracht hetzelfde, indien ze niet willen afhangen van hun achtervolgers moeten ze winnen. Wevelgem moet dat thuis doen tegen Turnhout, Cappellen gaat daarvoor naar Denderleeuw dat reeds heeft laten weten er alles aan te doen om te winnen van Cappellen. De reden hiervoor is simpel, Denderleeuw wil kost wat kost vermijden om KV Mechelen tegen te komen in de eindronde.
 
Daarnaast wordt er nog gevoetbald voor de derde periodetitel; Cappellen, KV Mechelen en Sint-Niklaas zijn nog in de running. Sint-Niklaas heeft echter alleen kans als de twee andere verliezen en zij winnen van RC Waregem. In alle andere situaties gaat de derde periode naar de tweede in het algemene klassement.

Verder zijn er nog de wedstrijden tussen Maldegem – Torhout, Sporting West – Racing Mechelen en Wetteren – Bornem.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties