Brondby houdt voorlopig stand

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Brondby houdt voorlopig stand
Foto: © SC

In de Superligaen, de Deense eerste klasse, heeft leider Brøndby IF nog eens kunnen winnen. Het versloeg op eigen veld degradatiekandidaat Randers FC met 2-0. Daarmee loopt het voorlopig weer een beetje uit op rivaal FC Kopenhagen, dat pas zondag speelt.

Brøndby moest echter opnieuw erg lang wachten vooraleer de bevrijdende eerste goal viel. Pas twintig minuten voor affluiten lukte het Thomas Kahlenberg om in een scrimmage die volgde na een corner de bal over de lijn te krijgen. Tot dan had de Randers-verdediging goed stand gehouden tegen een dominante thuisploeg. In de slotminuten dikte Johan Elmander nog aan tot 2-0: het eerste doelpunt voor de Zweedse ex-Feyenoorder in een half jaar.

Door deze noodzakelijke overwinning is Brøndby er voorlopig in geslaagd het dramatisch snel opeenvolgende puntenverlies alleszins voorlopig een halt toe te roepen. Van de tien punten voorsprong die de leider tijdens de winterstop nog op de nummer twee had, schoten er voor deze speeldag nog slechts vier over. Indien FC Kopenhagen, bij de winterstop nog op een vijfde plaats en nagenoeg uitgeteld voor de titel maar door een ongelofelijke remonte opgeklommen naar de tweede stek, zondag niet wint bij Viborg, wordt deze voorsprong terug een beetje groter.

SUPERLIGAEN, 25E SPEELDAG:

30-04:
Brøndby IF - Randers FC  2-0

01-05:
Silkeborg IF - Odense BK  15:00
FC Nordsjælland - FC Midtjylland  15:00
Aarhus GF - Esbjerg fB  15:00
Herfølge BK - Aalborg BK  15:00
Viborg FF - FC Kopenhagen  17:30

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties