Analyse Alles is uitgedeeld

Truyens Himke
| 0 reacties
Alles is uitgedeeld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren stond in derde klasse A de laatste speeldag op het programma en daar viel nog heel wat te verdelen. De eerste stek, de derde periodetitel, de tweede degradatieplaats en het eindronde ticket voor vierde nationale.
 
Cappellen en KV Mechelen waren de twee overgebleven kanshebbers op de titel. Cappellen, KV Mechelen en FCN Sint-Niklaas konden alle drie nog het derde periodeticket bemachtigen. Lyra en Wevelgem streden onderling voor de rechtstreekse degradatie of eindronde vierde nationale.
 
Een spannend slot mag je gerust noemen, wie last heeft van zijn hart kon maar beter thuisblijven en slapen. KV Mechelen moest tegen Lyra winnen dat zelf ook winst nodig had, beide ploegen moesten voor de volle buit gaan. Toch was het niet zo, Lyra kon op geen enkel ogenblik aanspraak maken op een overwinning. Slechts één kans was er te noteren voor de veel te zwakke Pallieters, 4-0 was dan ook een terechte uitslag. Daarbij komt dan ook nog eens dat Wevelgem – Turnhout eindigde op 3-1 en de Lyra zelfs met winst rechtstreeks zou degraderen.
Malinwa moest wachten op de uitslag tussen Denderleeuw – Cappellen waar de deklat het zwaar te verduren kreeg. Beide ploegen gingen voor de drie punten, maar geen van de twee is er in geslaagd om de netten aan het trillen te brengen, 0-0 na 90 minuten.
Dit wil zeggen dat Malinwa over Cappellen springt en aan de haal gaat met de titel, de troostprijs voor de ploeg van Severeyns is het eindronde ticket.
 
FCN Sint-Niklaas won gemakkelijk en verdient van RC Waregem maar had verlies van Cappellen en KVM nodig om alsnog te kunnen aan treden in de eindronde.
KV Mechelen is de grootte overwinnaar en keert na twee seizoenen derde klasse terug naar tweede, er wordt in Mechelen zelfs al stiekem gedroomd van eerste.
 
Alle uitslagen:
KV Mechelen – Lyra 4-0 <Lees verslag>
Denderleeuw – Cappellen 0-0
FCN Sint-Niklaas – RC Waregem 3-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties