Analyse Eindrapport derde klasse B (deel 1)

Niels Hendriks
| 0 reacties
Eindrapport derde klasse B (deel 1)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend werd de reguliere competitie in derde klasse B beëindigd. Dit is uiteraard het ideale moment om de verschillende ploegen even onder de loep te nemen. We hebben het eindrapport opgedeeld in drie delen, vandaag beginnen we logischerwijze met deel 1.

Nieuwkomer RFCU La Calamine of kortweg Kelmis was bij het begin van de competitie de grote onbekende in deze reeks. Maar de club uit de Oostkantons kwam met een ploeg die vooral op karakter en strijdlust drijft eigenlijk nooit in de problemen. Na de tweede periode stonden ze op een erg mooie achtste plaats. In de derde periode behaalden ze nog amper één overwinning waardoor ze uiteindelijk nog zakten naar een elfde stek.
 
Francs Borains is de ploeg met de slechtste aanval, het scoorde deze competitie amper 23 maal. De voorbije jaren ontsnapte ze meermaals aan de degradatie en ook ditmaal hebben ze zich in extremis nog weten te redden. Vier speeldagen voor het einde stonden ze nog op een degradatieplaats maar dankzij de 16 behaalde punten in de laatste zes partijen hebben de Henegouwers hun verblijf in de derde klasse weten te verlengen.
 
KS Kermt-Hasselt speelde een seizoen met hoogtes en laagtes. De Limburgse hoofdstedelingen lonkten naar de subtop, maar moesten de doelstellingen bijstellen toen bleek dat de kern te licht uitviel. Door de wisselvallende prestaties kon de fusieploeg zich pas twee speeldagen voor het einde van het behoud verzekeren.
 
UR Namen dat vorig seizoen op een mooie achtste plaats eindigde nestelde zich geruime tijd onopvallend in de middenmoot. Maar de Waalse club ging niet met een gerust gevoel de winterstop in. In de terugronde slaagde Namen er niet meer in om nog één enkele partij winnend af te sluiten. Zo bekwamen ze een non-winning streak van maarliefst 17 wedstrijden en hebben ze de slechtste verdediging van de reeks. En zoals te vrezen viel voor Union eindigde ze op een barrageplaats.
 
Excelsior Veldwezelt geraakte van in het begin van de competitie verzeild in de degradatiezone en is daar niet meer weggeraakt. Een erg bleke campagne zorgde voor de degradatie naar vierde klasse. De prestaties van Veldwezelt staan in enorm contrast met die van afgelopen seizoen. Toen eindigde de Limburgers op een schitterende vijfde plaats.
 
Het zelfde verhaal geld voor Seraing, ze bevonden zich gedurende de volledige competitie in de onderste regionen. Les Tigres konden in 30 matchen amper drie keer winnen dus mag het geen verrassing zijn dat Seraing volgend seizoen in bevordering zal moeten aantreden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties