Razendspannend competitieslot in tweede klasse

Jeroen
| 0 reacties
Razendspannend competitieslot in tweede klasse
Foto: © SC

Morgennamiddag vindt de laatste speeldag in tweede klasse plaats. Nooit eerder vonden er zoveel beslissende wedstrijden plaats. Alleen over de titel is er zekerheid, voor de rest liggen er nog véél mogelijkheden open.

De Eindronde
De eerste periodetitel werd door Zulte-Waregem gewonnen, de tweede ging naar Roeselare. Geel is zeker van de derde plaats en zal dus ook in de eindronde deelnemen. Waasland staat in pole-position om het derde ticket te nemen, zij tellen in het totaal klassement immers twee punten voorsprong op Ronse en Tubeke, die ook nog kans maken op de eindronde. Voor het laatste eindrondeticket kan het nog razend spannend worden. Wezet, tot 2 speeldagen geleden de rode lantaarn in tweede klasse, staat op twee punten van Zulte-Waregem in de derde periode. Wanneer SVZW van Waasland verliest en Wezet zijn wedstrijd tegen Dessel Sport wint, heeft de Luikse ploeg hun eindrondeticket beet,wat een nog nooit geziene stunt zou zijn. Wanneer SVZW zijn leidersplaats in de derde periode behoudt, geeft ook de 5de plaats recht op eindronde deelname. Ook Antwerp maakt mathematisch gezien nog kans op de eindronde, maar gezien hun plaats in de stand en hun recente vormpeil wordt die kans zo goed als nihil. beschouwd

Degradatie
Door de licentieperikelen is het één grote soep geworden. Wanneer men ervan uitgaat dat Virton hun licentie niet krijgt, moet de laatste (E.Aalst) meedoen aan de eindronde met de derdeklassers. Wanneer Aalst echter wint en Dessel Sport verliest zal er een testmatch tussen beide ploegen plaatsvinden. Wanneer Virton hun licentie niet krijgt (uitspraak maandag om 16u00) , zal de eventuele winnaar hiervan rechtstreeks gered zijn, en de verliezer naar de eindronde met de derdeklassers gestuurd worden, Wanneer Virton zijn licentie wel behaald, geeft de 17de plaats (de winnaar van een eventuele testmatch krijgt deze plaats toegewezen) recht op deelname aan de eindronde, en betekent de 18de plaats rechtstreekse degradatie.

Ook voor Maasmechelen wordt het morgen een cruciale dag. De Failliete limburgers moeten hopen dat ze zelf winnen of dat Dessel Sport niet wint. Als Patro op een degradatieplaats eindigt, zakken zij immers naar vierde klasse ipv derde klasse. Er staat slechts één wedstrijd op het programma waar er geen belang is voor beide ploegen: Hamme-Kortrijk. Morgen rond kwart voor 5 zal er veel meer duidelijkheid zijn, alleen om de 17de plaats kan er nog onzekerheid zijn (bij winst Aalst en verlies Dessel).

Voetbalkrant volgt ook zondag vrijwel alle wedstrijden in tweede klasse live !
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties