Liverpool dan toch in CL volgend seizoen?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool dan toch in CL volgend seizoen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enkele dagen geleden kwam vanuit de Uefa het bericht dat Engeland geen vijfde deelnemers in de Champions League zou krijgen en Liverpool dus moet thuisblijven, ook als het dit seizoen wint. Uefa-voorzitter Lennart Johansson plaatste de deur echter weer op een kier voor de Reds.

Het moge duidelijk wezen dat Everton volgend seizoen in de Champions League zal mogen aantreden. Lennart Johansson liet duidelijk verstaan dat de Toffees er zeker bij moeten zijn. Samen met Chelsea, Arsenal en Manchester United telt Engeland dan vier vertegenwoordigers. Als Liverpool de Champions League dit seizoen wint zou het zijn titel niet kunnen verdedigen. 

Maar volgens Johansson moet de kampioen zijn kroon kunnen verdedigen. Daarom denkt hij dat het mogelijk moet zijn om uitzonderlijk vijf Engelse teams toe te laten. In de toekomst zullen de regels volgens de Zweed duidelijker moeten worden, maar nu hangt alles af van de Engelse voetbalbond. De FA moet dan een officiële aanvraag indienen om ook Liverpool in te schrijven in de Champions League. Het Uitvoerend Comité van de Uefa zal dan de eis beoordelen. Volgens de voorzitter zou dat wel eens een positief antwoord tot gevolg kunnen hebben. Hij stelde wel voor om nog niet te gaan speculeren, maar eerst af te wachten of Liverpool de Champions League effectief winnen dit seizoen. Daarvoor moet op 25 mei AC Milaan nog voor de bijl gaan.






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties