Burenstrijd voor finaleplaats

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Burenstrijd voor finaleplaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen, donderdag 12 mei, om 20 uur strijden Sprimont en Visé om een plaatsje in de finale voor de promotie naar tweede nationale. Heel opmerkelijk, de wedstrijd wordt onder voorbehoud gespeeld. 

Het is immers nog niet zeker of Visé, 16e van 2e klasse aan de eindronde moet deelnemen. Alles hangt af of Virton al da niet een licentie krijgt. Indien Virton ook in beroep geen licentie krijgt, dan moet Aalst alsnog de eindronde spelen. Vermits de bond pas vrijdag een beslissing neemt, moet Visé vooralsnog de heenwedstrijd van de halve finale afwerken. 

Sprimont werd 4e in derde nationale A en mag hierdoor in de eindronde aantreden. In de eerste ronde versloegen de Walen Cappellen. In Luik werd het maar liefst 5-1 terwijl Cappellen thuis alsnog met 2-1 wist te winnen. Nochtans waren de Antwerpenaren op basis van de twee partijen de betere ploeg, maar ze verzuimden de kansen af te maken.

Het verhaal van Visé is nagenoeg bekend. Halverwege de competitie stonden de Ganzen uitzichtloos op de laatste plaats. Dankzij een fenomenale terugronde wisten ze zich op plaats 16 te nestelen. Ze waren bijna zeker van het behoud, maar op de laatste speeldag gingen ze thuis met 0-1 de boot in tegen Dessel. Visé wil zich morgen sportief al verzekeren van een plaatsje in de finale, maar hoopt alsnog op de licentieweigering van Virton.

Uiteraard zal Voetbalkrant.com een uitgebreid verslag maken. De andere halve finale gaat tussen OH Leuven en Denderleeuw.

De wedstrijd Sprimont - Visé evenals OH Leuven - Denderleeuw kan u morgen op uw favoriete site vanaf 20u rechtstreeks volgen door op het Live-venster te klikken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties