Vrijdag operatie voor Jan Plessers

Rita De Meyer
| 0 reacties
Vrijdag operatie voor Jan Plessers
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Vrijdag operatie voor Jan Plessers
 
Een hoera stemming bij alle fans en familieleden van Jan Plessers. Immers nu vrijdag zal Jan geopereerd worden door dr Huang. Hun tocht naar China heeft dus het gewenste resultaat opgeleverd.  Gisteren kreeg de voetbalspeler bericht van het ziekenhuis dat er een plaats vrijkwam. Hij werd ochtends opgebeld en mocht meteen naar het ziekenhuis om gisteren en ook vandaag en morgen nog enkele tests te ondergaan.
De speler heeft zoals bekend een agressieve vorm van ALS, een gevreesde spierziekte die de spieren volledig lamlegt en fataal is voor de meeste patiënten binnen drie jaar.
Vrijdag bij de operatie worden er gaatjes geboord in de schedel en zullen er stamcellen in de beschadigde delen ingespoten worden. Het is een omstreden behandeling en hier nog niet toegelaten. In China echter worden jaarlijks duizenden patiënten behandeld.

De afgelopen dagen werden diverse acties op touw gezet om Jan een financieel steuntje te geven,vermits het prijskaartje voor deze behandeling toch al gauw oploopt tot 20.000 euro.
In Mechelen werd vorig weekend tijdens de vriendschappelijke wedstrijd van KV Mechelen tegen KVSK United een omhaling georganiseerd die 2667,43 euro opbracht. De actie in Lutlommel, een tombolo en pronostiek voor de match tegen united bracht 2000 euro in het laatje. Ook een veiling is gepland en start vanaf 25 mei op de website www.steunjan.be en in augustus volgt er nog de benefietwedstrijd KVSK-PSV.

In  ‘Het belang van Limburg’ reageerde broer Raf, meegereisd naar China als volgt:

"Er valt een last van 100 kilo van onze schouders", zegt broer Raf Plessers. "Ze hebben ons vanmorgen opgebeld om te zeggen dat er een plaats vrij was, en we kregen tranen in onze ogen. Echt een geschenk uit de hemel." Volgens de dokters is Jan in goede conditie, en geschikt om de operatie te ondergaan. Hij is ook relatief jong. ALS komt vooral voor vanaf middelbare leeftijd.”

"Het thuisfront is en blijft heel belangrijk voor ons. Mede door hun goede reacties houden wij moed", zegt Raf. "Stap één is gelukt, stap twee is dat Jan in goede staat terug naar huis komt. Waar een wil is, is een weg."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties