Zure appel voor Schalke

Zoals al meerdere keren gebeurd is laat Schalke 04 het ook nu weer op de beslissende momenten afweten en dan nog tegen gebuur Dortmund dat de laatste zeven jaar niet meer van de Koningsblauen kon winnen.

Nu is de ploeg van Vermant verplicht om volgende week in Freiburg te winnen of het kan zelfs nog de deelname aan de Champion League verspelen aan Stuttgart en Berlijn.

Na een echte cupmatch is Dortmund dan nog eens al overwinnaar van het veld gegaan in deze emotionele derby.
Voor een vol huis dikteerde de thuisploeg de wedstrijd en kreeg de beste kansen maar vond steeds een uitstekende doelman Weidenfeller op zijn weg.

Tegen het spel in kwamen de gasten op voorpsrong door Kehl, twee minuten later stonden de bordjes weer gelijk dankzij een kopbaldoelpunt van Waldoch.
Vlak voor rust moest Ricken maar binnentikken na voorzet van Kringe en zo gingen de Borussen rusten met een 1-2 in de rug.

De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld maar de Koningsblauen waren te overhaastig en te weinig geordend om de geel-zwarte verdediging te verschalken, Vermant trof nog de lat in de slotminuut.

Voor de Borussen een beloning voor hun zeer sterke tweede ronde met nog altijd de kans op een rechtstreekse UEFA-Cup plaats bij winst van Rostock volgende week, Leverkusen moet dan wel verliezen van het geredde Monchengladbach.