Roeselare neemt leiding in eindronde

Anthony Van der Planken

Verbroedering Geel heeft een uitstekende start genomen in de eindronde van tweede klasse. Het won met 0-2 op het veld van Red Star Waasland en zet zo meteen een grote stap richting eerste klasse. Ondertussen ging Antwerp 1-0 de boot in op het veld van Roeselare.

Geel kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een goal van Farssi. Een verdiend doelpunt, want Geel domineerde en drukte Waasland met momenten weg. Na de 0-1 was het echter andere koek. De thuisploeg kwam wat beter in de wedstrijd en creëerde ook kansjes. In de tweede helft wist Geel uiteindelijk toch 0-2 te maken, waarna Waasland opgaf. Het zag bovendien ook Van den Bossche wegvallen met rood.

Antwerp werd ondertussen op het veld van Roeselare van het kastje naar de muur gespeeld. Tot overmaat van ramp viel doelman Feys uit met een zware blessure. Toch hield de Great Old erg lang stand. Pas in de laatste minuten wist Lauwers de verdiende 1-0 te maken voor Roeselare.

Roeselare neemt zo de leiding in de eindronde. Geel is tweede. Antwerp en Red Star zijn op achtervolgen aangewezen.