Leishman held in Dunfermline

Ward Bollen
| 0 reacties
Leishman held in Dunfermline
Foto: © SC

Twee weken geleden werd David Hay ontslagen als manager van Dunfermline Athletic uit de Schotse Premier League. Die club, bekend om z'n kunstgrasmat, stond toen moederziel alleen op de laatste stek in de rangschikking. Jim Leishman nam daarna het roer over en niet zonder succes.

Leishman werd binnengehaald als dé redder in nood omdat hij in de jaren '80 bijzonder succesvol was met The Pars, de bijnaam van de club. Het schokeffect bleef niet uit. Athletic haalde zes op zes tegen Dundee FC en Dundee United en is weg van de laatste plaats. Bij een eventueel behoud zal Leishman voor altijd de naam "Mister Dunfermline" met zich meedragen. Voorzitter John Yorkston: "Het is ongelooflijk vanwaar we komen. Zes op zes, ineens, uit het niets." Toch is Leishman voorzichtig. Zo zegt hij dat de club voor volgend seizoen beter een andere manager zoekt. Hij lijkt zich dus te beperken tot deze korte interventie.

Geen gebrek aan kandidaat-trainers bij Dunfermline overigens. Stephen Constantine, de ex-bondscoach van Nepal is kandidaat om het roer volgend seizoen in handen te nemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties