Analyse Brijs en Helleputte kijken vooruit

Jan Martynowski
| 0 reacties
Brijs en Helleputte kijken vooruit
Foto: © SC

Herman Helleputte zat voor de laatste maal als coach op de Beverse bank. Na de match kreeg hij daarvoor bloemen uitgereikt van zijn spelers. Op de persconferentie gaf hij toe dat Germinal Beerschot verdiend won. "Germinal Beerschot was de beste ploeg. Enkel na de 3-1 hadden wij enkele kansen. En in het begin was er dan de kans van Sanogo, maar dat was het. Hoewel die eerste goal er natuurlijk in geschenkverpakking kwam. Jammer voor Marc (Volders), hij speelde een goed seizoen. Net nu er ploegen komen kijken, flatert hij. In ieder geval wens ik Beerschot volgende week veel succes."

Marc Brijs bedankte, en begon met een rekensommetje. "Ik heb het even snel berekend, en we hebben nu 45 punten, en staan achtste. Dat is één meer dan vorige jaar." (Brijs telt nog steeds de drie verloren punten van de zaak-Cruz mee. Met die punten eindigt Germinal Beerschot net als vorig seizoen 7de) "Al bij al was het dus geen slecht seizoen, hoewel het er even slecht uitzag. Al bij al hebben we dit seizoen een moeilijke periode gehad, met veel malchance. Dat wordt in de pers dan vaak weggelachen alsof je een slechte verliezer bent. Maar vandaag hebben we getoond dat er meer inzat dit seizoen, maar dat het er door tegenslagen en bepaalde mankementen in het elftal niet uitkwam. Maar ik wil de spelersgroep feliciteren voor een goed seizoen."

Over de wedstrijd van vandaag was Brys tevreden. "We zitten in volle voorbereiding op volgende week. Ik vroeg de spelers gretig te spelen. Dat moest om Beveren het voetbal te beletten, want voetballend zijn ze, als je ze laat doen, toch een van de betere ploegen in België. De 1-0 viel natuurlijk goed mee, maar de spelers hebben het goed opgepikt en perfect ingevuld. 

Uiteindelijk keek Brys ook vooruit naar volgende week. "We zijn duidelijk klaar om volgende week een grote wedstrijd te spelen op de Heizel."

Tenslotte polsten we Helleputte nog naar zijn toekomstplannen. "Er zijn contacten ja, er is interesse, maar ik zeg niet van waar. Geel-zwart? Daar hebben ze Paul Put al."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties