Jubileumwedstrijd München 1860-West Ham

Mario Lelievre
| 0 reacties
Jubileumwedstrijd München 1860-West Ham
Foto: © SC

Omdat 40 jaar geleden West Ham in de finale stond van de Europabeker der Bekerwinnaars tegen München 1860, zullen beide ploegen mekaar nogmaals bekampen in de gloednieuwe ALLIANZ ARENA en dit op woensdag 27 juli.

Hoe bereikten beide ploegen die bewuste finale 40 jaar geleden...

West Ham nam het in de eerste ronde, op weg naar die finale tegen de leeuwen uit München, op tegen ons Belgische KAA Gent. Thuis verloren de Buffalo's met 0-1 en in East Ham werd het 1-1. Tijdens die eerste ronde behaalde TSV 1860 München verbluffende scores, weliswaar tegen een bescheidenere tegenstander, met name US Luxembourg. In het Groot Hertogdom werd het 0-4, in Duitsland 6-0. In de tweede ronde doet TSV 1860 München een grotere klepper sneuvelen, FC Porto gaat voor de bijl met 0-1 en 1-1. United wint thuis met 2-0 van Sparta Praha en in Tsjechië wordt het 1-2. In de kwartfinales gaan de Engelsen door in twee spannende wedstrijden tegen Lausanne Sports, de uitwedstrijd eindigt op 1-2, de home game wordt verloren met 3-4. 1860 nam ondertussen de maat van Legia Warsaw met een 0-4 in Polen en een scoreloos gelijkspel in eigen huis. De halve finales dan. West Ham United wint in eigen huis van het Spaanse Real Zaragoza met 2-1, in Zaragoza is een draw van 1-1 voldoende om de finales te bereiken. TSV gaat eerst verliezen bij Torino met 2-0 maar zet in eigen huis alles recht met een klinkende 1-3 overwinning. In de finale op 19 mei 1965 halen de Engelsen het in het eigen London (Empire Stadium/Wembley) met 2-0, twee doelpunten van Sealey, van de Duitsers.

De ploegen die avond:
WHU: Standen - Kirkup, Brown, Burkett - Peters, Moore (c) - Sealey, Boyce, Hurst, Dear en Sissons.

TSV: Radenkovic - Wagner, Reich, Kohlars - Bena, Luttrop - Heiss, Küppers, Brunnenmeier (c), Grosser en Rebele.

Wil jij deze jubileumwedstrijd bijwonen, dat kan! De Belgian Irons leggen alvast een busje in richting Beieren. Inschrijven kan vanaf 10 juni via hun site  Prijs nog mede te delen.

De Irons spelen maandag aanstaande ook de finale van de play off Championschip in Cardiff tegen Preston. Ook daar reizen de Belgian Irons naartoe. De thuisblijvers kunnen dit gebeuren op groot scherm gaan volgen in hun clublokaal "DEN IJZER", Grote Markt Mechelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties