Burgemeester Antwerpen stuurt klachtbrief naar bond

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Burgemeester Antwerpen stuurt klachtbrief naar bond
Foto: © SC

Vanmiddag vierden de supporters van Germinal Beerschot samen met de spelers en het stadsbestuur hun bekerwinst op de Grote Markt van Antwerpen. Iedereen amuseerde zich rot, maar toch was er ook een puntje van kritiek. Patrick Janssens haalde – terecht – uit naar de stad Brussel en de Belgische voetbalbond.

We schrijven Brussel, gisterenavond, 23u00. De supporters van Germinal Beerschot verlaten mondjesmaat het Koning Boudewijn Stadion. Op zoek naar hun bussen worden ze via smalle paadjes afgeleid naar de bouwwerf van het Atomium. 16.000 Antwerpenaren moeten zich verplaatsen tussen paadjes van amper twee meter breed. De grond ligt bezaaid met betonblokken en kabels. Ook de vrachtwagens die de weg blokkeren, ontbreken niet. Kortom: een erbarmelijke situatie. Uiteindelijk duurde het niet minder dan een vol uur eer je uit de Heizel weggeraakte.

“Onaanvaardbaar”, oordeelt Patrick Janssens, die al deze ongemakken aan den lijve mocht ondervinden. De Antwerpse burgemeester begaf zich gisterenavond gewoontegetrouw tussen de supporters en moest net als alle andere fans langs de betonblokken. Om zulke toestanden in de toekomst te vermijden, zal Janssens een brief sturen naar de stad Brussel en naar de Belgische voetbalbond.

Onbegrijpelijk dat zoiets nog kan, dag op dag 20 jaar na het Heizeldrama. Want reken maar, als de supporters van Germinal Beerschot gisteren niet zo goed geluimd waren, dan was een tweede drama onvermijdelijk geweest.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties