RSC Anderlecht wint bekerfinale

Guillaume Belaey
| 0 reacties
RSC Anderlecht wint bekerfinale
Foto: © SC

In deze 29ste bekerfinale kon uiteindelijk RSC Anderlecht  met drie doelpunten verschil de zege op zak steken tegen een taai Zuid-West-Vlaanderen. De fans aan beide kanten gaven nochtans het volle pond qua aanmoedigingen terwijl de enkele tientallen neutrale toeschouwers hopelijk van dit vrouwenvoetbalspektakel genoten hebben net als van de warme zon. Vraag blijft waarom de bond deze bekerfinale niet apart op een neutraal veld kan laten doorgaan. Er zouden allicht meer kijkers opdagen die bovendien een speciale sfeer zouden kunnen teweegbrengen. Maar zoals reeds lang geweten blijft de voetbalbond het nationale vrouwenvoetbal stiefmoederlijk behandelen.
In ieder geval begon deze finale gelijkopgaand want in het aanvangskwartier bleven beide rivalen mekaar rustig aftasten. Het leidde eigenlijk niet tot hectische-  en andere hoogstandjes. Het was slechts bij het ingaan van het derde kwartier dat Zuid-West wat meer initiatieven nam en trachtte via Wendy Seynaeve of Ingrid De Rycke  om de kwieke Christine Saelens in de gepaste schietpositie te brengen. Evident meteen dat de brilscore bij rust op het electronische scorebord flikkerde.
 
Na de hervatting kwam Anderlecht meer in beeld, drong aan en probeerde met enkele afstandsschoten  Zuid-West in paniek te brengen. Een aanpak die  loonde want op de poging van Cynthia Browaeys mocht Zuid-West-doelvrouw Celine Finet zich een eerste keer omdraaien (1-0). Het betekende blijkbaar een mentale opstoot voor Anderlecht en een opdoffer voor de West-Vlaamse ploeg. Blijkbaar had Browaeys de smaak goed te pakken want amper 10 minuten later verlengde ze een perfecte voorzet naar de verdubbeling (2-0).
 
Met enkele wijzigingen zocht Zuid-West op karakter naar de aansluitingstreffer maar dat lukte vooralsnog de West-Vlaamse spitsen niet. Die eer was eerder weggelegd voor Gertie Van Humbeeck die haar invalbeurt voor An Puttemans verzilverde met een derde treffer (3-0).
Het was duidelijk dat Anderlecht nog moeilijk van een vierde bekerzege onder die naam kon worden afgehouden. In het slotkwartier verijdelde Anderlecht-doelvrouw Gave Van Poucke alsnog het eerreddertje van An Blauwblomme. Uiteindelijk bleef de 3-0 op het bord en kon RSC Anderlecht het traditionele ererondje maken met het ,,kleine (in grootte)’’ bekertje hoog in de lucht zwaaiend. Conclusie: een meer dan verdiende bekerzege voor de Brusselse club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties