Sydney haalt zwaar uit

K M

Na hun 3-2 winst tegen Auckland City, heeft Sydney FC nu ook haar tweede wedstrijd op het Oceanisch kwalificatietornooi voor het WK voor Clubs gewonnen. Sobou FC uit Papua Nieuw-Guinea werd met 9-2 verslagen. Sydney plaatst zich daarmee ook meteen voor de halve finales van het tornooi.

Het duurde amper vijf minuten eer Sydney al op voorsprong kwam. Iain Fyfe kopte een hoekschop tegen de netten. Ook de tweede goal na 12 minuten was een kopbaldoelpunt. Sasho Petrovski liet Sobou-goalie David Aua geen kans na een vrije trap van Ufuk Talay. Even later kreeg David Zdrilic de bal toegespeeld van Robbie Middleby en hij liet de kans niet liggen om zijn eerste competitiedoelpunt ooit voor Sydney FC te scoren. In de 39ste minuut maakte Zdrilic zijn tweede doelpunt van de dag na een assist van Steve Gorica. Geen twee zonder drie moet hij gedacht hebben en amper twee minuten later was zijn hattrick compleet na een voorzet van Petrovski. Zijn collega-aanvaller Petrovski kon natuurlijk niet achter blijven en scoorde zijn tweede na een voorzet van Andrew Packer. Rusten deden we met een 6-0 voorsprong voor Sydney FC.

Sobou speelde in het begin van de tweede helft beter en kwam in de 57ste minuut zowaar tot scoren dankzij Clifford Wate. Sydney trok terug ten aanval en Petrovski maakte zijn hattrick compleet nadat hij al duikend een voorzet van Alejandro Salazar binnenkopte. De achtste goal was wederom een kopbaldoelpunt. Deze keer was het invaller Todd Brodie die een voorzet van Middleby in doel kopte. De laatste goal van Syndey kwam op naam van Salazar die scoorde op aangegeven van Petrovski. Uiteindelijk werd het nog 9-2 na een doelpunt van Richard Daniel voor Sobou.