Anthuenis: "Ik voel geen druk"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anthuenis: "Ik voel geen druk"
Foto: © SC

Vanavond spelen de Rode Duivels een cruciale interland op het veld van Servië en Montenegro. Het wordt een wedstrijd van uitersten. Ofwel klapt de WK-deur genadeloos toe voor de Belgen, ofwel vliegt ze weer helemaal open. Het Nieuwsblad praatte met de bondscoach op de vooravond van deze oerbelangrijke wedstrijd.

“Ik kan nog niet zeggen of ik tevreden ben met een gelijkspel”, aldus Anthuenis. “Daar moet ik het verloop van de match voor afwachten. Spelen zoals het eerste uur in Spanje vind ik al heel goed. Maar dan zal iedereen op zijn best moeten spelen. We moeten collectief ten oorlog trekken en ons moment afwachten. Voor ons eigen doel gaan liggen, heeft geen zin. Dat is vragen om een belegering.”

“Winnen, winnen. Zeg jij mij dan nu hoe we hier moeten buitenkomen en winnen? Zo makkelijk is dat niet. De Liverpool-spelers hebben vorige week tijdens de rust met die 3-0 achterstand ook niet gezegd we moeten winnen . Maar ze kwamen buiten, scoorden drie keer en wonnen toch nog. Dat verhaal van de match van de laatste kans hoor ik nu al zo lang als ik trainer ben. En dat is 25 jaar. Ik voel trouwens geen druk, we gaan er gewoon het beste van maken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties