Analyse Anigo versus Troussier

Rita De Meyer
| 0 reacties
Anigo versus Troussier
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In november 2004 wisselde Olympique de Marseille van trainer. José Anigo werd vervangen door Philippe Troussier, die volgend seizoen waarschijnlijk opgevolgd zal worden door Jean Fernandez.  Wie van de twee bracht Marseille nu het meeste op?

Een overzicht:
José Anigo stond vijftien wedstrijden aan het hoofd van Marseille, dat vijfde eindigde en zo net naast de Uefa Cup grijpt. Daarvan won Marseille er zes en speelde het viermaal gelijk.
Philippe Troussier op zijn beurt, leidde de Zuid-Franse club naar acht overwinningen in 22 competitiewedstrijden. Zes keer werd er gelijkgespeeld en dus acht keer verloren. 
Albert Emon nam één wedstrijd de leiding waar en won met 3-1 van Nantes. 

Zowel Anigo als Troussier konden Marseille niet in de running houden voor een prijs. In de Coupe de la Ligue ging Marseille eruit onder Anigo na een 2-3-verlies bij PSG en in de Coupe de France werd de enige Franse winnaar ooit in de Champions League gewipt door Angers met dezelfde score. 

José Anigo (08/2004 – 11/2004): 15 wedstrijden: 6W – 4D – 5V
Philippe Troussier (12/2004 – 05/2005): 22 wedstrijden: 8W – 6D – 8V 

De type-elftallen verschilden niet veel. Lizarazu vertrok na de winterstop terug naar Bayern Munchen en werd bij Troussier vervangen door Olembé. Op het middenveld speelde Nasri in de tweede seizoenshelft, terwijl Fiorese het vertrouwen kreeg van Anigo in de eerste. Vooraan mocht Steve Marlet het van Troussier proberen ten koste van Bamogo

Anigo: Barthez – Beye, Déhu, Méïte, Lizarazu – Costa, Pedretti, Fiorese, Batlles – Luyindula, Bamogo 
Troussier: Barthez – Beye, Déhu, Méïte, Olembé – Costa, Pedretti, Nasri, Batlles – Luyindula, Marlet

Auteur: Pieter Vandikkelen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties