Betis wint Copa Del Rey

K M

Real Betis Sevilla heeft een schitterend seizoen afgesloten met de tweede bekerwinst uit zijn geschiedenis. Het won met 2-1 van Osasuna, al moest het tot diep in de tweede verlenging wachten eer het definitief afstand kon nemen.

Osasuna begon gretig aan de partij en kreeg in de beginfase ook de beste mogelijkheden.  Vooral Pablo García kwam dicht bij de openingstreffer.  Valdo en Puñal kregen eveneens kansjes om de score te openen.  Betis kwam naarmate de partij vorderde, steeds beter opzetten.  Joaquin, Oliveira, Edu en Fernando zorgden voor gevaar maar voor de rust vielen geen doelpunten.

De Andalusiërs begonnen ook het best aan de tweede helft.  Toch was het tot een kwartier voor het einde wachten op een doelpunt.  Na een misverstand tussen Cruchaga en doelman Elía kon Ricardo Oliveira verdiend de 1-0 binnentrappen voor Betis.  Coach Aguirre reageerde onmiddellijk door fris aanvallend bloed in te brengen.  Het resultaat bleef niet uit.  Acht minuten na de openingstreffer zorgde de pas ingevallen John Aloisi voor de gelijkmaker.  Hij kopte een voorzet van Ludovic Delporte tegen de netten.

De verlengingen leken op strafschoppen af te stevenen tot aan minuut 114. Een andere invaller, Dani, kreeg de bal toegepeeld van Joaquin en gaf zijn ploeg Betis de overwinning.  In de slotfase ontaardde de wedstrijd nog in een knokpartij.  Pablo García kreeg als grootste zondaar in de 124e minuut een rode kaart onder zijn neus geduwd.

auteurs: Caroline Tonnelier en Bart Tamsyn