Analyse Haka bereikt absoluut dieptepunt

Truyens Himke
| 0 reacties
Haka bereikt absoluut dieptepunt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is alweer lang geleden dat het er nog zo slecht heeft uitgezien voor de kampioen van 2004. Haka staat reeds op vijf punten van HJK dat eerste staat in het klassement, een moeilijk seizoen wordt het zeker en vast.
 
Na negen wedstrijden komt er een duidelijke lijn zichtbaar naar voren in de Veikkausliiga 2005, niet enkel de titelkandidaten zijn gekend maar ook de degradatieploegen. Bovenaan wordt het een spelletje tussen de twee grootste steden van Finland, Helsinki en Tampere. Onderaan wordt het een bikkelharde strijd tussen KuPS, TP-47, RoPS en FF Jaro.
 
HJK is de winnaar van deze speeldag, de ploeg uit de hoofdstad kon optimaal profiteren van het domme punten verlies van Tampere United tegen  RoPS. Tampere dat twee keer op achterstand kwam, kreeg het in de 82ste minuut op een schoteltje aangeboden. Killer Scheweleff zette zijn ploeg op voorsprong, maar in 90ste minuut gaven ze alsnog de gelijkmaker uit handen. Bijgevolg één stek achteruit in het klassement na de winst van HJK in de topper tegen FC Haka.
 
De strijd om zes punten werd er eentje om twee punten, geen van beide ploegen kreeg dan ook maar één deftige kans bij elkaar gevoetbald. 0-0 is het logische gevolg van een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten. RoPS pakte verwonderlijk, maar verdient, één punt bij Tampere en KuPS kreeg een veeg uit de pan van FC Inter. KuPS deed al bij al de slechtste zaak, één punt minder verdient dan de concurrentie.
 
Alle uitslagen:
TP-47 – FF Jaro 0-0
HJK Helsinki – FC Haka 1-0 (32’ Vili Savolainen)
TPS Turku – FC Lathi 0-1 (88’ Tommi Kautonen)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties