Reportage Het fameuze Oranje - gevoel (+ foto's)

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Het fameuze Oranje - gevoel (+ foto's)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat moeten wij ons voorstellen van het Oranje – gevoel. Met die vraag trokken we vandaag naar Kerkrade, waar Nederland Nigeria bekampte voor een plaatsje in de halve finale. Wat we te zien kregen was echt onvoorstelbaar.
 
Het leek wel of heel Nederland geterroriseerd was door jong – Oranje. Massaal trokken ze naar het stadion, met of zonder ticket. Ruim twee uur voor aanvang van de partij was het al drummen geblazen rond het Parkstad Limburg Stadion. De organisatie had dan ook voor een enorm arsenaal aan randanimatie gezorgd, zoals een penaltycup, kleine partijtjes op opblaasbare velden of ijzeren kooien, er was een standje van de KNVB, …

De penaltycup kende het meeste succes. Massaal stond Nederland te drummen om een penalty tegen onder meer René Ponk, doelman van FC Utrecht te mogen nemen. Er was dan ook een mooie prijs aan verbonden. Diegene die de meeste keer raak trof, kreeg een VIP – kaart voor de finale in Utrecht.

Maar naast die animatie blonken onze Noorderburen vooral uit in vindingrijkheid. Oranje was de hoofdkleur en ieder mogelijk attribuut dat nog maar een beetje oranje kleurt werd gedragen. Dit leverde enkele fraaie beelden.
 
Natuurlijk waren ze al zegezeker en dat was in en rond het stadion duidelijk te merken. Het leek werkelijk op een massaal volksfeest. De enkele Nigeriaanse supporters verzonken haast in de anonimiteit. Maar Afrikanen zouden geen Afrikanen zijn zonder te dansen. Altijd goed gezind en met veel gevoel voor ritme hielden ook zij de sfeer erin.
 
De sfeer in het stadion was zowaar nog beter. Nederland ging massaal achter haar team staan. Maar na 1 minuut bekoelde die liefde serieus. De enkele tientallen Nigerianen stonden meteen garant dat het vuur niet uitdoofde. Op geen enkel moment was het stil in het stadion. Er werd zelfs enkele malen een Mexican Wave opgestart, een waar volksfeest.
 
Tijdens het nemen van de strafschoppenreeks kon je de spanning gewoon ruiken. Naarmate de penalty’s mekaar opvolgden, werd het almaar stiller op de tribunes. Door het ongemeen spannende verloop, werd er op enkele momenten nauwelijks gejuicht bij een gemaakt doelpunt. De schrik voor wat volgde nam de overhand.
 
Uiteindelijk won Nigeria de partij, maar de Nederlandse supporters bedanken even later hun team en dat van de tegenpartij met een staande ovatie voor de prachtige namiddag. Zo’n WK – 20 moet echt niet onderdoen voor het grote WK en met veel verwachting kijken we dan ook uit naar de volgende wedstrijden.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties