Craig Bellamy voor vier jaar naar Blackburn

Jari Wels
| 0 reacties
Craig Bellamy voor vier jaar naar Blackburn
Foto: © SC

Craig Bellamy speelt de volgende vier seizoenen voor Blackburn Rovers. De 25-jarige aanvaller doorstond vanmorgen de medische tests in Brockhall en kwam er al meteen tot een overeenkomst met manager Mark Hughes.  

Bellamy's carrière belandde halfweg vorig seizoen op een zijspoor.  Na een ruzie met trainer Graeme Souness werd Bellamy verbannen uit Newcastle en prompt aan Celtic Glasgow verhuurd.

Celtic probeerde Bellamy nog in Schotland te houden maar de roep van de Premier League was te sterk.  Blackburn bood ruim acht miljoen euro voor de diensten van de Welshman.  Een bod waarmee Newcastle Utd zich al snel akkoord verklaarde.  Ook Everton en Aston Villa hadden verregaande interesse in de Welshman.  
In laatste instantie probeerde ook nog promovendus West Ham Utd de spits binnen te halen.

Manager Mark Hughes kon zijn emoties moeilijk verbergen nadat het contract getekend was.  Aan de officiele Rovers-website zei hij : "We hebben een speler binnengehaald die op zijn positie één van de beste van Europa is".  "Craig is een speler die ons naar het volgende niveau kan tillen en dat is net wat ik wil.  Ik ben in de wolken en nu al opgewonden voor het komende seizoen", aldus nog Hughes.

Craig Bellamy is de tweede aanvallende aanwinst voor de Rovers.  Eerder vorige week haalden ze er ook al de Finse international Shefki Kuqi binnen.

In 1996 startte Bellamy zijn carrière bij Norwich City.  Hij scoorde er 34 keer in 91 wedstrijden.  Na een tussenstop van minder dan twaalf maanden bij Coventry City, die hem voor tien miljoen euro binnenhaalde, belandde hij in 2001 bij Newcastle Utd.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties