Standard wint stadsderby

Anthony Van der Planken

Standard maakte woensdagavond gehakt van stadsrivaal Club Luik. De Rouches wonnen de oefenwedstrijd met 0-5.

Voor de rust pakte Dominique D'Onofrio uit met zijn sterkst mogelijke elftal. Vreemd genoeg kwamen Conceiçao en co niet aan scoren toe. Vooral Moreira en Roussel misten enkele wenkende kansen. Na de rust verving D'Onofrio op doelman Devriendt na zijn hele elftal. Dat resulteerde meteen in doelpunten. Na 52 minuten opende Sarr de score. Tchité, die naar Brussels kan, pakte daarna uit met een hattrick. Ook Kovalenko pikte nog zijn doelpuntje mee.