NAC stelt Vonlanthen officieel voor

Kristof Somers
| 0 reacties
NAC stelt Vonlanthen officieel voor
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

NAC huurt Zwitserse Colombiaan voor een jaar van PSV

Johan Vonlanthen
is officieel voorgesteld bij NAC Breda. De aanvaller die geleend wordt van PSV was daarbij maar net op tijd voor de elftalfoto. De website van NAC had een klein gesprek met de jonge Zwitser.

Vonlanthen is van plan wat te gaan laten zien in Breda. Het maakt hem daarbij niet uit in welke rol hij wordt gebruikt. “In een 4-4-2 systeem kan ik in de spits spelen of daarachter. Ik ben in elk geval een aanvallende speler die graag zijn doelpuntjes meepikt. Ach, ik zie wel. Ik heb er in elk geval veel zin in. Er staat hier een prima selectie en ik hoop dat ik dit seizoen echt kan laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Vonlanthen mag dan wel de Zwitserse nationaliteit hebben, hij ziet er zo niet uit natuurlijk. Dat komt omdat zijn vader een Latijnse schone leerde kennen in Colombia. Wanneer zijn ouders in 1992 besloten om naar Zwitserland te vertrekken, bleef kleine Johan nog tot 1998 in Colombia. Daar speelde hij voetbal op straatjes en pleintjes, zoals daar gebruikelijk is.  Zijn eerste club was El Parque. “Dat had niet veel om het lijf”, zegt Vonlanthen, “maar ik speelde wel competitie.”

In Zwitserland aangekomen sloot Vonlanthen zich aan bij Flamatt, een club in Bern. Bij die club werd hij gescout door Young Boys Bern, dat hem meteen naar de -15 selectie haalde. Een seizoen later debuteerde hij al in het eerst elftal met een doelpunt. Nog een seizoen later werd hij opgemerkt door PSV. Daar zit hij nu sinds 2003. In het eerste jaar kon hij in Eindhoven een paar wedstrijden meepikken, maar sindsdien zat een basisplaats er niet meer in. Vonlanthen werd uitgeleend aan Young Boys en zelfs Brescia. Ook nu wilde PSV hem niet definitief laten gaan. “Gelukkig beseft PSV dat ik gezien mijn leeftijd wedstrijden moet spelen om me te ontwikkelen. Wedstrijden op hoog niveau liefst”, besluit Vonlanthen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties