Talentenjacht WK-20 --> Nummer 1

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Talentenjacht WK-20 --> Nummer 1
Foto: © SC

Na 10 dagen zijn we eindelijk aangekomen bij dé ster van het afgelopen wereldkampioenschap voor spelers tot 20 jaar. Het zal waarschijnlijk geen verrassing meer zijn, maar de absolute vedette was de Argentijnse spits Lionel Messi.

Lionel Messi

Luis Lionel Messi
werd na afloop van het WK al door de aanwezige pers gelauwerd als beste speler van het toernooi. Geen wonder eigenlijk dat de spits van FC Barcelona die prijs kreeg. Hij vormde op zijn eentje de aanval van het Argentijnse elftal. Messi scoorde maar liefst zesmaal en gaf nog eens twee assists. En daarbij moeten we nog rekening houden dat hij onbegrijpelijk de eerste wedstrijd van op de bank moest volgen.

Messi is echter veel meer dan een koele afwerker. De aanvaller is een supertechnicus en werkelijk geniaal met zijn linkervoet. Met zijn snelheid was hij bijna niet te houden. Ondanks zijn suprematie was hij zeker niet egoïstisch. Zo verstrooide hij de ene schitterende pass na de andere.

Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft hij toch al heel wat meegemaakt. Op zijn dertiende stokte zijn groei plots op 1m40. Hij moest een dure hormonale kuur ondergaan, waardoor zijn familie verplicht werd naar Spanje te verhuizen om het financieel te kunnen redden. Ondanks zijn trage groei, viel daar op een voetbalveld niets van te merken. Nadat scouts van Barcelona hem één keertje aan het werk hadden gezien, waren ze al overtuigd van zijn klasse. 

Messi debuteerde op 17 november 2003 in het eerste elfal van Barcelona in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Porto. Op 16 oktober 2004 debuteerde hij dan in de Primera Division in een uitduel tegen stadsgenoot Espanyol. Hij werd daarmee de jongste Barça-speler ooit op een officieel wedstrijdformulier. En daar bleef het niet bij. Zo is hij met zijn 17 jaar, 10 maanden en 17 dagen de jongste speler ooit die voor Barcelona scoorde in de Primera Division. Dat doelpunt maakte hij afgelopen seizoen in Albacete, waar hij Eto'o twee minuten voor tijd mocht vervangen. Omwille van zijn sterk WK werd zijn contract tot 2010 opengebroken.

Ook de grootste Argentijn aller tijden, Diego Maradona, is erg lovend over zijn opvolger: "Het is onmogelijk de bal van hem af te pakken als hij van rechts naar links uitwijkt, omdat hij de bal telkens net met zijn buitenkant verlengt. Hij is een genie.'' Ook de Argentijnse bondscoach José Pekerman is gek van hem en sluit niet uit dat hij volgend jaar meegaat naar het WK in Duitsland.

Spelers als Maradona (1979 in Japan), de Kroaat Prosinecki (1987, Chili) en de Argentijn Saviola (2001) gingen Messi voor als beste speler op het WK-20.


Personalia:

Geboortedatum:  24 juni 1987
Geboorteplaats:   Rosario ( Santa Fé), dezelfde als die van de legendarische Kempes
Lengte:              1m69
Gewicht:             67kg
Positie:               aanvaller
Opmerkelijk:        Hij haat om over zichzelf te praten
Huidige club:       FC Barcelona
Vorige club:        Newell's Old Boys

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties