Lokeren telt het meeste hooligans

Jan Martynowski
| 0 reacties
Lokeren telt het meeste hooligans
Foto: © SC

Dit seizoen worden er 395 'fans' uit het stadion geweerd. De meeste stadionverboden zijn voor supporters van Lokeren: 47. Dat haalde daarmee Anderlecht in, dat 37 stadionverboden telt.

Dat is opvallend minder dan een jaar geleden. Toen telde de Brusselse club nog liefst 71 stadionverboden. "Het voorbije seizoen was er geen enkel ernstig incident'', zegt Patrick Crabbe, hoofd van de voetbalcel van de Anderlechtse politie. ,,De meeste fans die gesanctioneerd werden, hebben hun straf uitgezeten. En nu gaan ze wel drie keer nadenken voor ze nog iets verkeerds doen. Sommigen hebben een boete tot 4.000 euro gekregen.''

Lokeren spant nu dus de kroon. Toch betekent dat volgens manager Orlans niet dat de Waaslanders een hooliganprobleem hebben. "Dit is een vertekend beeld. In Lokeren is er altijd al een nultolerantie geweest en onze eigen diensten zijn nogal streng geweest. Onze supporters hebben daar veel kritiek op." Pikant detail: de enige twee vrouwen met een stadionverbod supporteren ook voor Lokeren.

Andere clubs die hoog scoren: KV Mechelen (27) en Antwerp (25, komt van 71), nu allebei in tweede klasse. Bij Mechelen vinden we trouwens ook de fan terug die het langst op zijn honger mag blijven zitten: op 24 oktober 2022 mag hij pas een stadion binnen.

Clubs waar alle fans binnenmogen zijn Westerlo, Moeskroen en Cercle Brugge.





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties