Lazio makkelijk langs Tampere

K M

Lazio Roma staat al met één been in de halve finale van de Intertoto. Het won de heenmatch in een leeg Stadio Olimpico met 3-0 van Tampere United zodat de terugwedstrijd in Finland overbodig lijkt.

De wedstrijd werd gespeeld achter gesloten deuren. Dit was een sanctie opgelegd door de Uefa vorig seizoen voor racistische gezangen tijdens de wedstrijd tegen Partizan Belgrado. Voor coach Delio Rossi was het zijn eerste officiële wedstrijd aan het hoofd van de Romeinse ploeg.

De Biancocelesti namen de leiding in de 28ste minuut toen debutant Manuel Belleri een hoekschop van Cesar binnentrapte. Nog geen twee minuten later stond het 2-0 dankzij een schot van Tomasso Rocchi. Vlak na rust nam Paolo Di Canio (foto) alle hoop bij de Finnen weg door een derde doelpunt voor de thuisploeg te maken.

LAZIO: Sereni; Belleri, Cribari (80' Sannibale), Lequi, Zauri; Manfredini, Firmani, Liverani, Cesar; Di Canio (69' Muzzi), Rocchi (85' Pandev)