Jan Peeters en de nederlagen van de KBVB

Steven Bologne
| 0 reacties
Jan Peeters en de nederlagen van de KBVB
Foto: © SC

Vorige maandag won vierdeklasser Gistel voor de rechtbank van kortgeding een rechtzaak die een gemaakte uitspraak van de KBVB ongedaan maakte. De laatste maanden trekken clubs alsmaar vaker naar een gewone rechtbank om hun gelijk te halen. Bondsvoorzitter Jan Peeters ligt niet wakker van die trend.

Zeggen dat met het geval Gistel de KBVB aan haar proefstuk toe is, is een open deur intrappen. Vorige maand nog haalde Schoten zijn gelijk voor de Arbitragecommisie in een omkoopzaak van enkele jaren geleden. De KBVB legde Schoten destijds zware sancties op na een omkopingszaak die ervoor hebben gezorgd dat de club uiteindelijk twee reeksen lager terecht kwam. De KBVB werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 12.000 euro.

Om verder te gaan: Davy de Beule verkreeg zijn vrijheid voor een burgerrechtbank nadat de bond de vrijheid van de toenmalige speler van Lokeren weigerde te geven.

Het Nieuwsblad nam telefonisch contact op met de bondsvoorzitter die in Frankrijk op vakantie is. Een geprikkelde Jan Peeters weerlegde de kritiek op het werk van de KBVB. 'Jaarlijks heeft de bond duizenden rechtzaken waarvan er dus slechts enkele voor een gewone rechtbank terechtkomen, zo erg is het dus niet. Als er tien van de tien dossiers voor de rechtbank worden gebracht zouden we pas slecht bezig zijn."

"Het vonnis in de zaak Gistel is van onmiddelijke uitvoering. D.w.z. dat Gistel dus in vierde klasse blijft en we de reeksen dus moeten wijzigen. De zaak Schoten ligt moeilijker, er was sprake van omkoping. Als we niets doen zijn we de gebeten hond, nu hebben we iets ondernomen en zijn dat toch. We hebben het dus altijd gedaan ..."

De bondsvoorzitter heeft er geen probleem mee dat een rechtbank de uitspraak nog aanpast, als het tenminste terecht is. "Neem nu de zaak De Beule, voor hetzelfde geld kregen we daarin gelijk."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties