Roeselare in evenwicht met Arges

Anthony Van der Planken

KSV Roeselare speelde gisteren 2-2 gelijk tegen het Roemeense FC Arges. De West-Vlamingen kwamen twee keer op voorsprong, maar Arges sloeg telkens terug.

Coach Dennis Van Wijk liet voor deze oefenpartij, die in het Nederlandse Oisterwijk gespeeld werd, enkele sterkhouders aan de kant. FC Arges startte daardoor het best aan de wedstrijd. De Roemenen domineerden de openingsfase en hadden enkele leuke kansjes. Toch was het Roeselare dat de score wist te openen. Koen De Vleesschauwer kon na een vrije trap via een Roemeens been en de lat scoren. Roeselare ontpopte zich tot de betere ploeg, maar slaagde er niet in om de score uit te diepen. De 1-0 bleef tot de rust op het scorebord.

Na de koffie zorgde Arges al gauw voor de gelijkmaker. De Roemenen waren duidelijk het best uit de kleedkamer gekomen en scoorden na zeven minuten uit een corner. Arges domineerde opnieuw en was zelfs dicht bij de 2-1. Die bleef echter uit. Tot overmaat van ramp keurde de scheidsrechter een Roemeens doelpunt onterecht af.

Uiteindelijk wist zelfs Roeselare de 1-2 te scoren. De West-Vlamingen kregen een penalty cadeau, die perfect omgezet werd door
Verhoeven. Niet veel later volgde er ook aan de andere kant een penalty. Ook de Roemenen faalden niet, wat de score weer op 2-2 bracht. Daar bleef het ook bij.