Anderlecht verliest, maar plaatst zich wel

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft de terugwedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League met 1-0 verloren bij Neftchi Bakoe. Na de 5-0 uit de heenmatch zijn de Brusselaars toch gemakkelijk geplaatst.

Anderlecht kon met een gerust gemoed naar het warme Azerbeidzjan afreizen. Trainer Vercauteren had wel gewaarschuwd dat de aandacht niet mocht verslappen. In doel kreeg Zitka de voorkeur op Proto. Verder raakten Kompany en Wilhelmsson fit, Mpenza begon alleen in de spits.

Na twee minuten kreeg paars-wit al een penalty tegen. Zitka, die zelf de overtreding had begaan, kon de strafschop van Boret niet stoppen. Anderlecht speelde slordig waardoor Neftchi nog een paar keer kon dreigen. Na 20 minuten kreeg Boret een goeie schietkans. Dit keer kwam Zitka op de proppen met een schitterende redding. Halfweg de eerste helft kon paars-wit het evenwicht toch wat herstellen. Vlak voor rust kwamen de Brusselaars even dreigen. Een vrije trap van Goor werd door Micovic over geduwd.

In de tweede helft was er opnieuw weinig te beleven. Anderlecht controleerde zonder een echte kans af te dwingen. Enkel de ingevallen Akin trapte op doel. Dat schot werd gemakkelijk gepakt door de thuisdoelman. Tien minuten voor tijd was daar plots weer Neftchi. Abrimadze haalde verschroeiend uit, maar trof hierbij de lat. De laatste kans van de wedstrijd was nog voor Anderlecht. Een andere invaller, Jestrovic, vond na een voorzet van Wilhelmsson de doelman van Neftchi op zijn weg.

Anderlecht speelde een slordige partij tegen het bescheiden Neftchi. Na de overtuigende 5-0 van vorige week kwam de kwalificatie echter nooit in gevaar. Nu wordt het dus uitkijken naar de dubbele confrontatie met Slavia Praag.

Neftchi: Micovic, Abassov, Abramidze, Sadygov, Boret, Chertoganov, Mammadov, Tagizade, Adamia, Nabiyev, Subasic.

Anderlecht: Zitka, Vandenborre, Kompany (Deman 82), Tihinen, Deschacht, Zewlakov, Vanderhaeghe, Hasi, Wilhelmsson, Goor (Akin 64), Mpenza (Jestrovic 69).

Doelpunt: 1-0 Boret 2.

Scheidsrechter: Kassai.