Barcelona wint Trofeo Carranza

Tonnelier Caroline

FC Barcelona heeft het vriendschappelijke tornooi Trofeo Carranza gewonnen. In de finale won de Spaanse landskampioen met 1-3 van neo-eersteklasser Cádiz.  Eerder haalde Barça het in de halve finale na penalty’s van Sevilla.  Cádiz plaatste zich na winst tegen Braga (1-0) voor de finale.  In de finale haalde Barcelona het uiteindelijk op basis van het individuele talent van Ronaldinho, Xavi en Eto’o en met enige hulp van de scheidsrechter.  Cádiz maakte een goede indruk en lijkt klaar te zijn voor de terugkeer in eerste klasse.

Rijkaard liet voor deze vriendschappelijke partij een aantal basisspelers op de bank.  Onder meer Puyol, Márquez, Ronaldinho, Giuly en doelman Victor Valdés startten als reserve.  Barça nam meteen het initiatief in handen, maar de Catalanen konden Cádiz niet echt bedreigen. Twee afstandsschoten van Xavi en Eto’o waren de gevaarlijkste wapenfeiten in de eerste twintig minuten.  De Andalusiërs wilden zich op eigen veld graag bewijzen aan hun supporters en deelden kort voor het halfuur een eerste waarschuwing uit aan Barcelona.  De kopbal van Oli ging over.  Tien minuten later mikte Barcelona voor het eerst binnen het doelkader, maar doelman Armando liet zich niet verrassen.  Vijf minuten voor de rust was het verrassend genoeg Cádiz dat op voorsprong kwam.  Oli kopte een vrije trap van Enrique voorbij doelman Jorquera.  Het openingsdoelpunt was vooral een beloning voor de strijdlust van de thuisploeg, die duidelijk meer gemotiveerd aan de aftrap kwam dan de bezoekers uit Barcelona.

Coach Rijkaard greep aan het begin van de tweede helft in door meteen vijf wissels door te voeren.  Puyol, Larsson, Márquez, Edmilson en Ronaldinho kwamen in het veld voor Rodri, Pitu, Damiá, Van Bommel en Messi.  Al na vijf minuten leidden die vervangingen tot een grote kans voor Larsson, maar Armando bewees een meer dan betrouwbaar sluitstuk te zijn.  Ondanks het overwicht van Barcelona in deze periode, was het eigenlijk Cádiz dat nogmaals had moeten scoren.  Enrique, die net als spitsen Oli en Estoyanoff, een knappe wedstrijd speelde, kon alleen op Jorquera af, maar werd neergelegd door Oleguer.  Scheidsrechter Mejuto reageerde niet op de strafschopfout en enkele minuten later was het aan de overkant wel raak.  Na een schitterende pas van Xavi, die opnieuw op hoog niveau speelde, was het Eto’o die de gelijkmaker randje buitenspel binnentrapte.  De thuisploeg kon het niveau van de eerste helft niet aanhouden en in het slotkwartier was het Ronaldinho die het verschil maakte.  Met twee doelpunten uit vrije trap bezorgde hij Barcelona de eindoverwinning in de Trofeo Carranza.