Club Brugge laat zich ringeloren

Anthony Van der Planken

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge zal nog flink moeten werken, wil het dit jaar deelnemen aan de Champions League. De Belgische landskampioen verloor immers op het veld van VÃ¥lerenga met 1-0. Iversen scoorde het enige doelpunt van de partij.

Club moest nochtans niet onderdoen voor de Noorse vice-kampioen. Het wist het evenwicht perfect te bewaren, maar niettemin creëerde het o-zo-moeilijk kansen. Dat laatste lukte VÃ¥lerenga met momenten wel. Zo trapte
Gashi al na drie minuten tegen de lat. Verder waren er ook kopkansjes voor Iversen en Dos Santos, maar gescoord werd er niet. Club Brugge, dat sterk verdedigde, ving met zijn defensief koppel Valgaeren – Clement het duo Iversen – Flo perfect op. Aanvallend was het echter bijzonder mager. Bosko Balaban speelde als een slappe vot, Gert Verheyen werkte hard, maar kon geen kansen afdwingen. Het was dan ook nota bene een verdediger, Joos Valgaeren, die de enige échte Brugse kans van de eerste helft naast kopte.

Na de rust drukte VÃ¥lerenga heel even door, en dat rendeerde ook. Na 12 minuten wist Iversen met wat geluk te scoren. Een dom doelpunt, maar typisch Club Brugge. De landskampioen liet zich de laatste jaren al vaker Europees ringeloren, terwijl het de wedstrijd perfect in handen had.
VÃ¥lerenga beperkte zich na het doelpunt vanzelfsprekend tot het verdedigen van de voorsprong. Het deed dat perfect, want Club wist niet meer te scoren. De Bruggelingen kwamen wel enkele keren voor het Noorse doel, maar tot een serieuze kans kwam het nooit. Enkel
Leko kon in de slotminuten uitpakken met een goed schot, maar ook dat vloog naast.

Voor Club Brugge dreigt zo alweer de vroege uitschakeling in de Champions League. Wellicht zou die deze keer nog harder aan komen dan vorig seizoen, toen Club eruitgeknikkerd werd door Shaktar Donetsk. De troepen van
Jan Ceulemans weten in ieder geval wat hen over twee weken te doen staat: scoren.