De laatste opdracht - Deel II

Harald Berings
| 0 reacties
De laatste opdracht - Deel II
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

DE LAATSTE OPDRACHT: DEEL II
 
Gisteren verloor Club Brugge op het veld van Valerengen. Vanavond speelt Anderlecht in het eigen Astridpark de levensbelangrijke wedstrijd tegen Tsjechisch vice-kampioen Slavia Praag. Andere aantrekkelijke affiches vandaag zijn Brøndby-Ajax, Sofia-Liverpool en Donetsk-Inter.




Anderlecht – Slavia Praag
 
Volgens Franky Vercauteren liggen de kansen van Sporting 50-50 met die van Praag. Op papier lijkt Anderlecht echter favoriet. Het speelde de laatste vier jaar telkens Champions League, en won dit weekend nog overtuigend met 6-0 tegen La Louvière.
In Tsjechië is de competitie nog niet begonnen, en dat kan in het voordeel van de Belgen uitdraaien. Vorig seizoen werd Slavia Praag tweede, weliswaar op elf punten van grote broer Sparta.
 
Voor een uitgebreide voorbeschouwing van Anderlecht-Slavia Praag kan u hier terecht.
 

Br
øndby – Ajax
 
Een uurtje vroeger start in Denemarken de wedstrijd tussen Brøndby en Ajax. Coach bij de Denen is oud-international Michael Laudrup (foto). Hij kijkt met gemengde gevoels uit naar de confrontatie met de Nederlandse vice-kampioen. “Wij kunnen niet massaal verdedigen, daar hebben we het team niet voor. Bij beide clubs zijn goede passing en scherpe techniek cruciaal.” Over de kansen van zijn club kwam Laudrup niet verder dan enkele clichés. “We hebben een kans tegen Ajax, maar dan zullen we op onze top moeten spelen. Per slot van rekening klopten we hier twee jaar geleden ook Schalke. Als ook Ajax het maximale eruit haalt zijn zij sterker.”
 
Zijn collega bij Ajax, Danny Blind, heeft af te rekenen met enkele selectieproblemen. Het wordt vooral uitkijken of de Nederlander voor jongeling Maduro dan wel voor de ervaring van Galasek kiest. Nordin Boukhari, uitblinker tijdens de SuperCup-wedstrijd tegen PSV, is geblesseerd.

Voor een uitgebreide voorbeschouwing van Anderlecht-Slavia Praag kan u hier terecht.

Shaktar Donetsk - Internazionale
 
Inter wacht een lastige uitwedstrijd op het veld van Donetsk. De Oekraïners schakelden vorig jaar nog Club Brugge uit in de laatste voorronde, en zijn hebben van de Champions League een hoofddoel gemaakt dit seizoen.
 
Voor Inter het is het vanavond de 100ste Europese confrontatie, een extra motivatie dus om een goede uitgangspositie te verwerven. Voor Inter is verdedigen dan ook geen optie. "We zijn hier niet om op de nul te spelen, maar om te winnen. Het worden voor Inter twee heel belangrijke wedstrijden", aldus aanvoerder Javier Zanetti. 

De Milanezen verwelkomden deze maand al heel wat nieuw bloed (foto), waaronder Santiago Solari, Walter Samuel en Luis Figo (allen overgekomen van Real Madrid). De Portugese vedette is echter niet speelgerechtigd, en de Argentijnse verdediger start vanavond op de bank. In het doel van de Nerazurri vinden we dan weer Julio César, en niet Francesco Toldo terug.
 
Voor een uitgebreide voorbeschouwing van Donetsk-Inter kan u hier terecht.

CSKA Sofia - Liverpool
 
Titelverdediger Liverpool (foto) kan zich vanavond na voetbaldwergen TNS en Kaunas verwachten aan een tegenstander van een iets zwaarder kaliber. Miodrag Jesic, manager van Sofia, wil aanvallend voetbal brengen. Ook hij moet toegeven dat de Champions League-winnaar van vorig jaar torenhoog favoriet is, maar wil, onder leiding van uitblinker Stoyko Sakaliev, de verdediging van Liverpool onder vuur leggen.
 
The Mighty Reds hebben naar goede (?) gewoonte weer te kampen met heel wat blessures. Zo liggen aanwinsten Peter Crouch en Boudewijn Zenden in de lappenmand. Maar Rafa Benitez moet het ook zonder vaste waarden als Djimi Traoré, Jerzy Dudek en Harry Kewell stellen. Door al die afwezigen kan het wel eens zijn dat Milan Baros, door Benitez aan de kant geschoven, toch nog speelkansen krijgt in Sofia.

Voor een uitgebreide voorbeschouschouwing van Sofia-Liverpool kan u hier terecht.

Sporting Lissabon - Udinese
 
Vorig jaar verraste Sporting Lissabon in de Uefa Cup door tot de finale door te dringen en bijna de hoofdprijs de pakken. Een weerbaar CSKA Moskou stak daar echter een stokje voor, wat tot zware verslagenheid leidde bij spelers en fans (foto). Sporting Club de Portugal, zoals de club officiëel heet, moet het vooral hebben van fris, aanvallend combinatievoetbal. Met Liedson beschikt het ook over een rasechte goalgetter.
 
Voor Udinese is het na jaren van tegenvallende resultaten tijd voor een nieuwe start. De Italianen werden vorig jaar vierde, na grootheden Juventus, Milan en Inter, en worden in feite niet in staat geacht om de vlot lopende trein van Sporting af te stoppen. Maar in voetbal is veel mogelijk, en de ex-club van Johan Walem zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

Overige wedstrijden
 
Naast deze mooie affiches strijden ook Werder Bremen (vorig jaar de kwelduivel van Anderlecht) en Basel (de Zwitserse kampioen), Malmö en Thun (twee voetbaldwergen die door een gunstige loting plots kans maken op de groepsfase), Artmedia (dat voor een onmogelijke stunt zorgde door Celtic Glasgow met 5-0 van de mat te vegen in de tweede ronde) en Partizan nog voor een ticket voor het kampioenenbal. Steau Boekarest (vorig jaar uitgeschakeld door Anderlecht) tegen Rosenborg en Rapid-Lokomotiv Moskou maken het lijstje van vanavond compleet.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties