Gedrag supporters CSKA onaanvaardbaar

Gedrag supporters CSKA onaanvaardbaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trygve Borno, een afgevaardigde van de Uefa, zal later vandaag een rapport overmaken aan zijn oversten in het hoofdkwartier van de Uefa in Geneve.  Reden hiervoor is het racistische gedrag van de supporters van CSKA Sofia tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool.

Djibrill Cissé scoorde in die wedstrijd het openingsdoelpunt voor de Engelsen.  De Bulgaarse fans reageerden hierop met racistische gezangen en apengeluiden.  

In een verklaring meteen na de wedstrijd spuwde Rafa Benitez zijn ongenoegen over het onaanvaardbare gedrag van de CSKA-fans.  "Het is altijd jammer deze dingen te horen maar de Uefa-officials hebben het ook gehoord en het komt zeker in hun rapport.  De atmosfeer was goed, maar de apengeluiden waren er teveel aan", aldus nog Benitez.

Een Bulgaarse journalist insinueerde dat Cissé het publiek uitdaagde.  Benitez' antwoord hierop was kort en krachtig : "Een doelpunt scoren is niet uitdagen".

De Uefa lacht de laatste jaren niet met zo'n gedrag.  CSKA Sofia kan, indien schuldig bevonden, een zware straf boven het hoofd hangen.

foto : Djibrill Cissé (Liverpool)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties