Italië zonder Cassano en Buffon tegen Ierland

Italië zonder Cassano en Buffon tegen Ierland
Foto: © SC

De Italiaanse bondscoach Marcelo Lippi heeft zijn selectie vrijgegeven voor de oefeninterland tegen Ierland. Antonio Cassano valt uit de selectie. De goalgetter van AS Roma blijkt niet helemaal vrij in het kopje nu de onderhandelingen voor een contractverlenging bij AS Roma niet van een leien dakje lopen. Bovendien kan de bondscoach geen beroep doen op doelman Gianluigi Buffon: die blesseerde zijn schouder in een vriendschappelijke wedstrijd tegen AC Milan.
 
Door de afwezigheid van Cassano, krijgt Alessandro del Piero nog eens een kans bij de Azurri. De aanvoerder van Juve werd al sinds de interland tegen Moldavië op 8 september niet meer opgeroepen voor de Italiaanse Squadra. De liefde voor AS Roma-spitsen Cassano en Francesco Totti zou daar veel mee te maken hebben.
 
Helaas voor Lippi viel Buffon af. Het onbetwistbare sluitstuk van Juve en Italië werd aan de rechterschouder geraakt toen hij in de Trofeo Berlusconi de bal uit Milan-aanvaller Kaka’s schoenen wilde graaien. Buiten de internationale wedstrijd tegen Ierland zal Buffon ook de Italiaanse supercup tegen Inter niet halen. Als vervanger riep Lippi Matteo Guardalben van Palermo op. Naar alle waarschijnlijkheid zal Morgan De Sanctis het doel in Ierland verdedigen.

De oefeninterland Ierland-Italië wordt gespeeld in Dublin. De 23-koppige selectie:
 
Doel: Morgan de Sanctis, Flavio Roma, Matteo Guardalben
 
Verdediging: Andrea Barzagli, Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta, Fabio Grosso, Marco Materazzi, Christian Zaccardo en Gianluca Zambrotta
 
Middenveld: Aimo Diana, Mauro Camoranesi, Danielle de Rossi, Genarro Gattuso, Giandomencio Mesto, Simone Barone en Andrea Pirlo
 
Aanval: Alessandro del Piero, Francesco Totti, Luca Toni, Alberto Gilardino, Christian Vieri en Vincenzo Iaquinta
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties