Nico Van Kerckhoven wil nog winnen

Sam Niville
| 0 reacties
Nico Van Kerckhoven wil nog winnen
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Nico Van Kerckhoven (foto) wil met Westerlo nog een prijs pakken, dat vertelde de Kempenaar vandaag aan De Standaard. Hij is, na zeven jaar Bundesliga, niet terug naar België gekomen om uit te bollen. Westerlo, de ploeg van de voormalig Rode Duivel, staat na twee speeldag mee aan de leiding met Sporting Anderlecht, en strijdt vanavond in het duel tegen Genk voor het behoud van die leidersplaats. 

Hij vertelde De Standaard dat hij, bij zijn vertrek uit België, beslist nog eens de Champions League wou meemaken. Schalke 04 was, ondanks een minder seizoen, geinteresseerd in de Belg en daarom verkaste Nico naar de Bundesliga,  waar hij zeven seizoenen heeft gespeeld. Vele mensen geloven dat het niveauverschil tussen de Duitse en de Belgische competitie niet enorm groot is, maar Van Kerckhoven beweert het tegendeel, en hij kan vergelijken. "Duitsland is België maal tien!" 

Ondanks een mooie periode in Duitsland, is hij toch blij om nog eens in België te mogen voetballen: "op deze manier kan ik op een mooie wijze afscheid nemen van het voetbal." Westerlo leek de ideale ploeg en vooral de samenwerking met Jan Ceulemans zag de Lierenaar volledig zitten. Dat moet balen geweest zijn toen zijn vertrek naar Brugge officieel werd. Toch blijft de ex-Rode Duivel optimistisch: "je kiest voor de ploeg, niet voor de trainer. De spelers gaan hier als vrienden met elkaar om. Westerlo is geen echte topclub, de sfeer is veel gemoedelijker." 

Op de vraag of hij een terugkeer naar de Rode Duivels ziet zitten, antwoordt Van Kerckhoven iets minder positief. Volgens Van Kerckhoven zijn hij en bondscoach Aimé Anthuenis niet meer de beste vriendjes en zal hij normaal gezien niet meer terugkeren naar Duitsland voor het WK, hoewel hij dat graag zou gedaan hebben, vanwege zijn ervaringen die hij ginder heeft opgedaan. 

Vanavond tegen Genk staat er een zware brok op het programma. Misschien is er wel een hoofdrol weggelegd voor Van Kerckhoven, we weten het allemaal, rond kwart voor tien deze avond!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties