Barça wint Supercup ondanks verlies

Tonnelier Caroline

FC Barcelona heeft in de terugwedstrijd van de Spaanse Supercup een verrassende thuisnederlaag geleden tegen Betis Sevilla.  De bezoekers haalden het met 1-2.  Dani was met twee doelpunten de man van de match.  Dankzij de 0-3 overwinning vorig weekend in Sevilla mag Barça wel een Supercup toevoegen aan het palmares.

De Catalanen kenden een droomstart.  Al na een kwartier profiteerde Eto’o van een defensief mistasten bij de bezoekers om het openingsdoelpunt voorbij Contreras tegen de netten te prikken.  Alles wees dan ook in de richting van een galamatch in Camp Nou.  Nog voor het halfuur keek de thuisploeg echter al tegen een achterstand aan.  Op aangeven van Xisco zorgde Dani op een counter voor de gelijkmaker en amper vijf minuten later verschalkte hij doelman Valdés een tweede maal na een foutje van Oleguer.  De Andalusiërs kregen zelfs nog een aantal kansen om verder uit te lopen, maar doelman Valdés hield zijn ploeg recht.

In de tweede helft kwam Barça veel beter voor de dag.  Toch speelde het team van Rijkaard niet op zijn gewone niveau.  Vooral Ronaldinho viel op door onnodige franjes in zijn spel die weinig of niets opleverden.  De Andalusiërs kwamen na de rust nog amper in het spel voor en slaagden er niet meer in ook maar één kans te creëren.  Toch mag Betis op basis van de eerste helft met vertrouwen naar Monaco afreizen.  Barcelona lijkt op basis van de heenwedstrijd opnieuw de te kloppen ploeg in de Spaanse competitie, maar de nederlaag van gisterenavond is toch een opsteker voor de concurrentie.