Bolton thuis onderuit

Tom Ceusters
| 0 reacties
Bolton thuis onderuit
Foto: © SC

Bolton, vorig jaar één van de revelaties in de Premier League, kwam vorige speeldag met een punt terug uit Villa Park. De tegenstander van de Trotters, Everton, ging op eigen veld ten onder tegen topploeg Manchester United. Beide ploegen moesten dus op zoek naar de eerste winst van het nog jonge seizoen, om de start niet volledig te missen.


Een overvloed van lange ballen in de beginfase van de wedstrijd: in plaats van te combineren op het middenveld, werd de bal steevast richting targetman geramd. Beide verdedigingen stonden echter pal, zodat echte kansen uitbleven. Bolton was toch veruit de gevaarlijkste ploeg: eerst kwam Everton-keeper Martyn alert uit om de doorgebroken Davies met een tackle van de bal te zetten, even later trapte Pedersen een voorzet nipt over. 
Nog voor het halfuur een derde kans voor de thuisploeg: Nolan zette voor, maar (opnieuw) Pedersen besloot pal op de bezoekende doelman. Everton beperkte zich tot verdedigen, tot kansen kwamen de bezoekers niet. 0-0 halfweg.


Ook na de pauze hetzelfde spelbeeld: lange ballen over en weer, en vooral kansen voor Bolton. Martyn had geen moeite met een volley van Davies, een schot van Nolan werd afgeblokt, vlak daarna zag Jay Jay Okocha zijn poging, afgeweken op de voet van verdediger Weir, net niet binnengaan. 

Pas na 50 minuten een eerste kans voor Everton, toen een lange bal richting targetman Ferguson bij Tim Cahill terechtkwam. Marcus Bent (foto) had het voorzetschot van Cahill maar binnen te duwen, en bracht z'n team zo op een onverdiende 0-1 voorsprong. Een aangeslagen Bolton had het moeilijk met de stugge defensie van de bezoekers, en veel kansen kwamen er niet meer. Nolan trapte van dichtbij over, maar de beste mogelijkheid was vlak voor affluiten nog voor Diouf. Het schot van de ex-speler van Liverpool spatte echter uiteen op de dwarsligger.


Eerste overwinning voor Everton, dat al bij al weinig moeite had met het stereotiepe spel van de thuisploeg: de lange ballen brachten de verdediging van de Toffees zelden in de problemen. Gevleide drie punten toch, wat ook blijkt uit de kansenverhouding: 16 mogelijkheden voor Bolton, terwijl Everton maar 4 keer richting doel mikte...
 

Bolton: J Jaaskelainen, N Hunt (78 I Campo) , R Jaidi, T Ben Haim (83 R Vaz Te) , R Gardner, K Nolan, J Okocha, G Speed, H Pedersen (67 S Giannakopoulos) , K Davies, E Diouf

Everton: N Martyn, T Hibbert, J Yobo, D Weir, A Pistone (33 L Osman) , P Neville, M Bent (60 J McFadden) , T Cahill, M Arteta, K Kilbane, D Ferguson

Scheidsrechter: A Wiley 

Doelpunten: 52' Bent (0-1)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties