Rangers verrast door Hibs

Pieter Marius
| 0 reacties
Rangers verrast door Hibs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Glasgow Rangers zijn er niet in geslaagd afstand te nemen van Hibernian. In eigen huis verloren ze zelfs met zware 0-3 cijfers.

Bij de thuisploeg startte Peter Loverkrands opnieuw op de bank. Steven Thompson mocht wel aan de aftrap komen, en dat voor de eerste keer dit seizoen. Al vlug in de partij zorgde hij voor het eerste gevaar. Doelman Zbigniew Malkowski stond echter op de goede plaats. Aan de overzijde stond ook Ronald Waterreus goed te keepen. Gary O'Connor probeerde het enkele keren, maar hij geraakte niet voorbij de Rangers-doelman. Het was duidelijk dat O'Connor zijn spitsenbroeder Derek Riordan naast zich miste. Die mocht niet aan de aftrap komen omdat hij een transfer naar Cardiff geweigerd had. De Rangers maalden er niet om en kwamen via Nacho Novo en Dado Prso nog dicht bij een openingsdoelpunt.

De thuisploeg was ook net na de pauze het gevaarlijkste. Thomas Buffel en Steven Thompson botsten echter op een sterk keepende Malkowski. Even later werd een boze Gary O'Connor gewisseld voor Ivan Sproule. Het bleek echter de gouden wissel te worden voor Hibernian. Sproule kreeg in de 57ste minuut de bal toegespeeld, en met een mooie lob zorgde hij voor de openingstreffer. Na dit verrassende doelpunt stuurden de Rangers hun troepen naar voor. Dat resulteerde echter in scherpe counters van de bezoekers. Het was Scott Brown die Sproule op weg kon zetten naar een tweede doelpunt. Net voor affluiten zorgde Sproule na een mooie solo-actie voor de 0-3 eindcijfers, en een uppercut voor de Rangers.

Eindstand: Rangers 0-3 Hibernian

Doelpunten: Sproule 1-0, 2-0 en 3-0

Rangers: Waterreus, Ricksen, Pierre-Fanfan, Rodriguez, Murray, Buffel, Alex Rae, Ferguson, Thompson, Novo, Prso.
Subs: Klos, Andrews, Malcolm, Lovenkrands, McCormack, N'Guessan, Smith. 

Hibernian
Malkowski, Whittaker, Hogg, Smith, Murphy, Beuzelin, Stewart, Scott Brown, Thomson, Shiels, O'Connor.
Subs: Simon Brown, Fletcher, Glass, Konte, Morrow, Rudge, Sproule. 

Scheidsrechter: I Brines
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties